Начало » Новини » Светът » Американският Архиепископ Елпидофор: Нека се грижим за нашите братя и сестри аутисти, и да ги подкрепяме

Американският Архиепископ Елпидофор: Нека се грижим за нашите братя и сестри аутисти, и да ги подкрепяме


Автор: Doxologia INFONEWS

По повод Световния ден на осведоменост за аутизма (02 април), Архиепископът на Америка г-н Елпидофор публикува в своя Twitter акаунт кратко послание:

На Световния ден на осведомеността за аутизма Ви призовавам: нека всички да се грижим за нашите братя и сестри аутисти, и да ги подкрепяме особено в това време на пандемията COVID-19, гарантирайки сигурността на техните права и напредък.

Архиепископът публикува и снимка от посещението си в Luv Michael (организация, която произвежда висококачествена органична и безглутенова храна; основателят на организацията и готвачите са аутисти) през ноември 2019 г., където той благослови новата търговска кухня и учебният център в ТрайБеКа (TriBeCa), Манхатън, Ню Йорк.

Обикновено младите хора имат много въпроси, те обичат света. И ако аз, в дългогодишния ми опит, мога да отговоря на някои от техните въпроси, ще го направя. Едно от любимите неща, които обичам да правя, е да се срещам с хората, да слушам техните мечти, надежди, възгледи за Бога, за хората и прочие.“ – заяви Архиепископ Елпидофор.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal