Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Вселенска Патриаршия » Американският Архиепископ Елпидофор: Ние самите да станем като Тяло Христово, да станем евхаристия, да станем ние самите причащение, за да спасим света този път чрез нашата кръв (VIDEO)

Американският Архиепископ Елпидофор: Ние самите да станем като Тяло Христово, да станем евхаристия, да станем ние самите причащение, за да спасим света този път чрез нашата кръв (VIDEO)


Превод: Йордан Георгиев

На 04 април 2020 г. (американско време) Високопреосвещеният Архиепископ на Америка г-н Елпидофор отправи отечески и архипастирски призив към милионите православни американски граждани, които в този момент са под голяма тревога, тъй като в САЩ има страшно много заразени с коронавирус и много починали – от млади до възрастни. Мерките, които са взети от американското правителство и съответните щати всеки ден стават все по-строги и създават допълнително безпокойство у паството на Свещената Американска Архиепископия (Вселенска Патриаршия).

Строгите ограничения са за всички вероизповедания в САЩ, без изключения.


Архиепископ Елпидофор чрез своя профил в Twitter излезе със следното видео обръщение:

Братя и сестри,

Живеем в особено трудни дни. Една от най-големите ни трудности е лишаването от Божественото Причащение и неучастието ни в Божествената Евхаристия.

През целия ни живот сме съучаствали в това Свето Тайнство и сме признателни за това, че принадлежим към Тялото Христово, което е Църквата, чиито членове сме всички ние.

Дойде моментът да се причастим по-различен начин. Ние самите да станем като Тяло Христово, ние самите да станем евхаристия, да станем ние самите причащение за да спасим света този път чрез нашата кръв.

Елате сега да дадем нашата кръв за нашия ближен, да дадем нашата кръв за живота на хората, т.е. да станем кръводарители и дарители на плазма. И така, да покажем нашата признателност, да покажем нашата благодарност (евхаристия – Бел. прев.) към Бога. И това е едно свето тайнство, това е тайнството на любовта, това е тайнството на саможертвата за нашия ближен, който страда“.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal