Трима Старци от Атонския Монастир Ксенофонт са на изследване в Солун

Превод: Александър Иванов
Случаят на заразения с коронавирус монах от Монастира Ксенофонтпредизвика голямо безпокойство в Атон.
Става въпрос за 58-годишния Йеромонах, който се оказа с положителен резултат за коронавирус, след скорошно пътуване до Англия.
Йеромонахът от Ксенофонт се лекува в специална камера с отрицателно налягане (принцип на Хипокси – Бел. прев.) в Университетската болница в Солун.
Също така е важно да се отбележи, че са локализирани всички 50 поклонници, които са се качили с Йеромонаха на кораба. Всички те са под карантина за следващите пет (5) дена, откакто са минали две седмици от разписанието на кораба.
Според информация на ΡΟΜΦΑΙΑдруги трима Старци от същия Монастир, според Здравния център в Карея (Атон) са напуснали Света Гора за профилактични изследвания.
От ΡΟΜΦΑΙΑ са се свързали със Здравния Център в Карея, където са удостоверили, че Старците са преместени в болница „Хипократ“ в Солун.
На въпроса дали Старците трябва да са под карантина, или в самоизолация от Здравния център заявяват, че „Старците не са предприели нещо, с което да нарушават установения ред“.
Като заключение може да се добави, че Старците от Ксенофонт са в очакване на лабораторните резултати относно коронавируса.
Източник: ΡΟΜΦΑΙΑ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal