СКАНДАЛНО: Московската Патриаршия предпочита да дезинфекцира Христос, вместо да ограничи достъпа на вярващите до храмовете по време на пандемията коронавирус

Автор: Doxologia INFONEWS
 
Московската Патриаршия не смята да ограничава броя на миряните по време на пасхалните богослужения заради разпространението на коронавируса, заяви „хулителят на всичко“ Волоколамският маестро-Митрополит Иларион Алфеев. За това съобщава агенция ТАСС, позовавайки се на Российская Газета.
 
На 18 март 2020 г. г-н Алфеев заяви: „Йерархията на Руската Православна Църква не обмисля никакви варианти за борба с коронавируса, които да включват затваряне на храмове, принудително ограничаване на броя на миряните по време на богослуженията, нито заместване на живите богослужения с онлайн такива. Както по време на Великия пост, така и на Пасха ще се отслужват реални богослужения с участието на реални енориаши“.
 
Почти всички Предстоятели на поместните Църкви заявиха, че ще ограничат броя на съмолитстващите християни по време на богослужения, а други директно забраниха присъствието на вярващи на богослужения. Руснаците обаче са „велик народ“, те са „богопомазани“ и нищо не може да ги победи, вкл. и пандемията COVID-19. Московската Патриаршия е на „преден план“ пред Божия престол и Господ първо ще се погрижи за Крепилото на Православието – „Света Русия“, да я опази от злото, а след това за останалия свят. Това, че ръководството на Московската Патриаршия не се съобразява с изискването за дистанциране между хората и това да не се събират на едно място много хора (и то на закрито), показва, че руснаците са „обградени от Божията благодат заради своята вяра, каквато не притежава никой по света“.
 
По информация на Worldometers.infoкъм 19.03.2020 г., 20:45 ч., общо заразените с COVID-19 в света са 242 205, като смъртните случай са 9 991, а оздравелите са 86 714 човека. За Русия: заразените с коронавирус са 199, от които един смъртен случай и осем излекувани.
 
Впрочем, как за ръководството на ченгеджийската Московска Патриаршия не е проблем събирането на много хора на едно място на закрито, но е проблем причастяването на вярващите с една обща причастна лъжичка, като тя ще бъде дезинфекцирана между всяко причастяване!? Проблемът не е БОГ, а немарливостта и безхаберието на Московската Патриаршия, която не призовава своите вярващи да си стоят вкъщи.
 
Въпросът е от Кого и от какво московските безбожници ще дезинфекцират тази лъжичка?
 
От Бог ли ще я дезинфекцират?

 

Тук може да видите с какви препарати московците „ще дезинфекцират“ Христос, за да „не заразява с коронавирус“:
 
  • препарати на основата на третични амиди (Эволайн-4Д)
  • 3%  водороден пероксид (кислородна вода)
  • 70% изопропилов спирт (Септолит Антисептик за кожно третиране)
  • 75% етилов спирт
  • хлорсъдържащи препарати (за почистване на помещения)

Факт, че в Русия не считат, че Божествената Евхаристия е Тялото и Кръвта Христови. За тях това е просто един символ,  приемайки така лекомислено причастяването на болни с лъжички за еднократна употреба, а другите с лъжица, която ще бъде дезинфекцирана, както преди време обяви хулителят на Църквата маестро Иларион Алфеев. Друго от тях не може да се очаква, освен безбожие и чужди на Православието практики, които разни прикрити русофили в България с римокатолически уклон приемат. Така тези хора потвърждават своето неверие, че за тях Божествената Евхаристия не е Тяло и Кръв Христови. Дори разни клирици на БПЦ започнаха да пишат статии и да пропагандират римокатолически и модерни практики, осланяйки се на съвременните богослови, отричайки всичко от 2000-годишната практика на Църквата. Нека да не забравяме, че Рим отпадна от Църквата през 1054 г. освен заради FILIOQUE(„и от Сина“), но също и заради несъгласието си с Византийската практика на Причащение с една обща лъжичка. При тях е нормално, защото там няма Тяло и Кръв Христови, но защо толкова яростно разни клирици и пишман богослови от БПЦ се опитват да рекламират разни практики на причастяване, чужди на Светата Православна Църква, само Бог знае.

 
В момента секуларистите и фанатиците модернисти се опитват да ни убедят, че едва ли не Православната Църква „е в заблуда“, и че е „подвеждала“ векове всички членове на Църквата. Какви ли не глупости не чухме преди няколко дена от клирици с много съмнителна Православна вероизповед, рекламирайки римокатолически практики, говорейки, че на Тайната Вечеря на масата е имало само чинии и чаши, т.е. дискоси и потири, които Църквата използва и сега, но всичко останало липсвало. Това изказване е напълно в духа на агресивната пропаганда, насочена срещу Православната Църква от някои римокатолически високопоставени кардинали, които чрез своите внедрени „православни“ клирици в последната една седмица, във връзка с коронавируса и причастяването с една лъжичка, реализират своята пропаганда за отделните лъжички и за причастяване по уж древни практики, но интерпретирани от гледна точка на Ватикана. Нека да се въведат всички древни практики, но ако стане това, тези, които са с римокатолически, протестантски, комунистически, русофилски и пр. безбожнически уклони, директно ще бъдат осъдени по акривия, отлъчени и обявени официално за еретици!!! Хубаво е този важен детайл да го знаят!!! Наистина, нека да се върнем към древните практики, щом толкова искат. Или връщаме всичко, или нищо. Няма да връщаме това, което ни е изгодно, а това, което не ни е изгодно, да го отхвърлим. Лицемери! И фанатиците-талибани и фанатиците-модернисти говорят за древни практики, въодушевяват се от съвременни богослови, превърнати в гурута, отхвърляйки явно Светите Отци.
 
Разбира се, всичко това има своя зародиш някъде назад във времето. И този зародиш го откриваме при кардинал Хумберт от Силва Кандида – главен папски секретар във Ватикана, който през 1053 г. по време на Великата схизма публикува оскърбителен материал с критика към Вселенската Патриаршия и другите Източни Древни Църкви по отношение на общата лъжица за причащение. Според еретика Хумберт, Христос на Тайната Вечеря не бил казал на учениците Си „да вземат това и да го изядат с лъжица“. Виждате ли, докъде може да стигне хулата против Господа Иисуса Христа!? Какво примитивно и богохулно мислене. Например, копието за разрязване на Агнеца е символ точно на копието, с което нашият Господ Иисус Христос е бил прободен в ребрата. И това ли е измислица според т.нар. „специалисти“ по древни практики?
 
Другите мантри, които чуваме от такива, вследствие на тяхната крайна неграмотност по Канонично право е: „ами това не е догмат или канон, а просто някаква практика, която ние можем да променим“. Но, скъпи неграмотни лицемерци, тази практика е станала обичай, който е станал канон. Според вашата плитка логика, трябва да оголим Православната Църква, тъй като установените вековни традиции преобладават и са част от нейното учение.
 
Слава Богу за коронавируса! Благодарим ти Боже, че чрез него Ти ни показваш катрана и мръсотията, които са се настанили в Твоята Църква! Как щяхме да разберем колко клирици, богослови, презвитери и вярващи  от Твоята Църква се оказват скорпиони, които пускат отровата си, за да разнасят еретическите излияния в публичното пространство. Слава Богу, че малцина им се връзват. Но това трябва да покаже на Свещения Синод на Българската Патриаршия, колко много работа ще има отсега насетне с такива клирици и вярващи, където едните покрай Украйна, другите покрай коронавируса си показаха истинската същност.
 
Инструкцията на Московската Патриаршия по въпроса за причастяването в епидемиологичната обстановка беше следната: „Имайки предвид, че принасянето на Безкръвната Жертва никога не може да бъде отменено, защото там, където няма Евхаристия, няма и църковен живот, а също и това, че Светото Тяло и Кръв Христови се преподават за здраве както на душата, така и на тялото (вж. например 7 и 9 молитва на Свети Йоан Златоуст от последованието за Свето Причастие), като същевременно се взема предвид историческата практика на Православната Църква по време на епидемии, Христовите Тайни следва да се дават по следния начин: след всеки причастник лъжицата да се избърсва с кърпа, напоена със спирт (с редовно повтаряне на напояването). След това лъжицата да се потапя във вода с последващо утилизиране на водата в съответствие с практиката за изпиране на причастните кърпи.
 
Е, последно не разбрахме какво е Божественото Причащение за руснаците:
  • приемане на Тялото и Кръвта Христови, които очистват душите и телата, или
  • традиционно символично причастяване,  просто за да покажат колко са благочестиви, но в период на епидемии се причастяват по-внимателно и предпазливо, за да не се заразят от Пречистия наш Господ?
Какво е това противоречиво безбожие от страна на московските агенти? Лошото е, че техните еретически възгледи по какъвто и да е въпрос биват лансирани от български църковни медии като Православие.БГ– русофилски сайт, прокарващ московската пропаганда и еклисиологичните ереси на Московския Патриарх Кирил Гундяев (агент „Михайлов“), както и на неговите очи, уши и уста – Митрополит Иларион Алфеев; като Двери БГ– също от немалко време прокарва московските възгледи, но внимателно, ехидно и подмолно, за да не се усетят читателите на тази медия, типично като действията на агенти от бившата Държавна сигурност (ДС); както и от псевдобогослови с модернистични и направо римокатолически възгледи, които възгледи нямат нищо общо с Православната Църква и нейната практика.
 
 
Що за кощунство! Що за богохулство! Господи, прости им! Те не знаят що вършат!  

Във Вселенската Патриаршия и останалите древни Патриаршии, както и в някои нови Църкви (като Българската Патриаршия, Грузинската Патриаршия, Кипърската Църква, Еладската Църква и донякъде Сръбската Патриаршия) решават да се съобразят малко или много с изискванията на здравните власти да се ограничи струпването на хората в храмовете, защото хората са основният източник на разпространение на заразата. Те не позволиха да бъде заменена общата лъжичка с еднократна, уж за да се предпазят миряните от зарази. От тези Църкви заявиха с пълни сърца, че Христос не е преносител на зараза!

А какво направиха Московската Патриаршия, донякъде Църквата на Чехия и Словакия, донякъде и Румънската Патриаршия, а най-вероятно и Полската Църква в тази ситуация: с половин уста казаха, че Христос не е преносител на зараза. Като че ли не бяха искрени, както се оказа и впоследствие. Ако бяха искрени, нямаше да предлагат вариантите за причастяване с отделни лъжички. Румънската Църква и Църквата на Чехия и Словакия искат, не искат, ще се съобразят с мерките на здравните власти. Съвсем друго е положението в Русия. От Московската Патриаршия не само, че с половин уста казаха, че Христос не е преносител на зараза, но и дори предложиха причастяване с отделни лъжички за инфекциозно болни, а за останалите – лъжичките да бъдат дезинфекцирани. Тоест, строгите санитарни мерки бяха приложени по отношение на Христос, Който ще трябва да бъде дезинфекциран преди да влезе в хората, за да не пренесе зараза. А защо не позволим на Самия Христос да ни очисти от всичките зарази и мръсотии, загнездили се в душите и телата ни??

По отношение на вярващите и тяхното струпване в храмовете на Московската Патриаршия, няма никакви мерки и никакви ограничения към този момент, както разбрахме от по-горната информация. Това показва пълното отстъпление на Московската Патриаршия от Христос. Издигнаха човека в култ и захвърлиха Христос в ъгъла да бъде дезинфекциран…

 
Сами виждате разликата кой какъв е, и какво всъщност предлага.
 
Този, който се страхува, че ще се зарази, и проявява маловерие или неверие в Христос, той не е длъжен да се причастява. Бог не е принудил никого да се причастява. Ние няма да съдим никого за неговия избор дали ще се причасти, или не. Всички ние сме болни и затова сме в Църквата, защото тя е Лечебница. В тази Лечебница Пръв Лекар е Господ Иисус Христос. Нима ние като болни можем да нареждаме на Бог и на Неговата Църква как да ни лекуват, а Те да се съобразяват с нашите капризи и претенции? Нима когато сме болни и посетим лекар, ние започваме да нареждаме на лекаря как да ни лекува, или да не ни бие инжекция, защото ни е страх, а иначе пък ще умрем? Нима цялата болница се съобразява с нашите капризи? Колко повече ние трябва да се съобразяваме с нашия Пръв Лекар, Който знае най-добре кое лечение е най-добро за нас. Ние имаме право да откажем да ни лекува, пред угрозата да умрем. Но нямаме право заради нашето неверие Църквата и Христос да се съобразяват с нас. Така Църквата с център Христос би се превърнала в една международна човешка организация с религиозна дейност. В този случай, центърът става Човекът, а периферията Христос. С тези искания за съобразяване на Църквата с маловерието и неверието на някои вярващи се получава така, че Христос трябва да започне да се съобразява с човека, а не човекът да облажава Христос. Не Христос извърши Първородния грях, а човекът. Бог Отец отдаде Своя Възлюбен и Единороден Син, Който се принизи, за да изкупи и спаси човека, който Му се отплаща с това, че иска да заеме Неговото място и да стане център в Църквата. Ето, това е в крайна сметка целта на всичко това, на което ставаме свидетели. Разбира се, зад този целия сценарий стои онзи, който искаше да измести Бог и да заеме Неговото място…, но не успя…
 
Пак повтаряме, че покрай автокефалията на Православната Църква в Украйна и покрай пандемията коронавирус много от прикритите безбожници и богохулници в Църквата Христова се откриха и саморазобличиха.
 
Слава на Тебе, Господи, слава на Тебе за всичко!
 
 

Вижте кощунственото видео:

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal