Свещеният Синод на БПЦ-БП се очаква да заседава във връзка с коронавируса


Автор: Doxologia INFONEWS

Научихме от наши достоверни източници, че Българският Патриарх заедно с Високопреосвещените Митрополити на нашата поместна Църква, че ще се съберат да дискутират пандемиологичната обстановка в страната, както и ограничаването на разпространението на вируса на територията на Свещените Храмове, Свещените Обители, Монастирите и Параклисите. Това най-вероятно ще бъде в понеделник.

Поздравяваме Синодалните Митрополити за бързата и адекватна реакция по време на пандемия.

Всички членове на Българската Православна Църква чакаме с трепет, любов и уважение решението на Свещения Синод, с което трябва всички да се съобразим – клирици и вярващи.

От Doxologia INFONEWS на 25 март 2020 г. призовахме Свещения Синод, колкото се може по-бързо да се събере на заседание дори и чрез видеоконферентна връзка.  Надяваме се, че са се вслушали в нашия призив, но в крайна сметка, решението ще бъде взето от тях.

Вярваме, че решението на Свещения Синод ще бъде в духа на Евангелието, по-конкретно в духа на любовта към ближния от една страна, а от друга страна – ще бъде съобразено с изискванията и мерките, които предприема държавата за борба с коронавируса Covid-19.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal