Президентът на Танзания: Ние няма да затваряме Храмовете. Коронавирусът не може да живее в Евхаристийното Тяло на Христа

Автор: Doxologia INFONEWS
На 22 март 2020 г. президентът на Република Танзания Джон Магуфули в Катедралния Храм Свети Павел в столицата на Танзания гр. Додома обяви, че Храмовете и джамиите в Танзания няма да бъдат затваряни заради пандемията от коронавирус. Видеото от призива на президента беше публикувано в YouTube.
Настоявам Вие, мои сънародници християни и дори мюсюлмани, да не се страхувате и да не спирате да се събирате, за да прославяте Бога“ – заяви президентът.
Правителството няма да затваря нито Храмове, нито джамии. Дори напротив, те винаги трябва да са отворени за хората, за да могат да намират убежище при Бога.
Храмовете са места, където хората могат да намерят истинско изцерение, защото Истинният Бог живее там. Не се страхувайте да прославяте Бога и да търсите Неговото Лице в Църквата.“ – казва г-н Магуфули.
Във връзка с Тайнството на Тайнствата, той подчерта: „Коронавирусът не може да живее в Евхаристийното Тяло на Христа. Ето защо не изпаднах в паника, когато приех Божественото Причащение: защото знам, че с Господ Иисус Христос и Евхаристията аз съм в безопасност.
Президентът Джон Магуфули, който не е богослов или духовник, се оказа много по-велик и благочестив богослов и християнин от разните клирици и псевдобогослови в Русияи в България, които оспорват очистителните свойства на БожественотоПричащение, съответно Всемогъществото на Бога. Но ние знаем, че за Бог няма невъзможни неща. Това са всъщност едни абсолютни безбожници, модернисти и хрантутници в Църквата Христова.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal