Президентът на Молдова: Четирима молдовци са се заразили с коронавирус след посещението им в Почаевската ЛавраАвтор: Doxologia INFONEWS

На 21 март 2020, Президентът на Молдова г-н Игор Додон на официален брифинг в Министерството на вътрешните работи на Република Молдова  обяви, че четирима (4) молдовски граждани са се завърнали в Молдова заразени с коронавирус след посещението им в Свято-Успенската Почаевска Лавра.

Призоваваме всички, че трябва да се молим. Но в Украйна, те решиха да посетят Печорската Лавра. Е, когато пътуваме да не забравяме, че имаме четири (4) случая, внесени (с коронавирус – Бел. прев.) от Украйна. Те са сред другите, които днес бяха потвърдени в страната, но са сред онези, които се завърнаха от Украйна, след като посетиха Почаевската Лавра“, заяви президентът на Молдова г-н Игор Додон. 

Според информацията групата поклонници, посетила Почаевската Лавра е била голяма, но към момента 4 души са се заразили.

Можете да го чуете в 2:54 от посоченото видео:


Към този момент Почаевската Лавра е противоканонично узурпирана от Руската Православна Църква в Украйна. 

Почаевската Лавра е основана от монаси, прокудени от Киевско–Печорската Лавра след татарските нашествия.

След 1686 г. Московската Патриаршия узурпира и Ставропигиалния и Патриаршески Монастир Велика Киевска Лавра на Вселенската Патриаршия, известна днес като Киевско-Печорска Лавра.

Интересен факт е, че игуменът на Почаевската Лавра преди време заяви, че няма да се съобрази с изискванията на Правителството в Украйна, свързани с коронавируса и дори заяви, че тези мерки трябва да бъдат игнорирани.

Повечето храмове на Руската Църква в Украйна категорично не спазват санитарните изисквания на правителството, въпреки че техният Епархийски Синод в Киев, призова изискванията да бъдат спазвани от всички.

Към този момент заразените в Молдова са 66 души, след обявяването на новите четирима заразени. Има един излекувал се пациент от короновирус, който ще бъде за известно време под карантина.

За съжаление, на 20 март в Украйна 26 души дадоха положителен резултат за коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal