Представителят на министерството на здравето на Гърция за борба с коронавируса Сотирис Циодрас пя на Божествената Литургия за Неделя Кръстопоклонна | VIDEO


 
 
Превод: Йордан Георгиев
Днес на 22 март, в неделя, в Храма на Възкресение Христово в Спата беше отслужена Божествена Литургия от Месогейския Митрополит г-н Николай. Псалтът на левия клир беше професорът по инфекциозни болести (инфекционист) и представителят на министерството на здравето на Гърция за борба с коронавируса г-н Сотирис Циодрас.
Разбира се, Божествената Литургия беше отслужена без присъствието на вярващи, заради мерките, които са взети за предотвратяване разпространението  на коронавируса.
Стратегът за «борба» с пандемията в Гърция, преди да се разрази бурята в общественото здраве, отиде в храма в Кифисия, в неделния ден, където живее, за да пее. От доста години той е изследовател на византийската химнология. Това е една различна страна на професора по патология и инфекциозни болести в Медицинския факултет на Атинския университет. Той е баща на седем (7) деца и е поел в последно време цялата тежест по осведомяване за събитията около короновируса. Сотирис Циодрас освен, че е лекар и изявен инфекционист, не се поколебава да покаже и своята чувствителност, както в събота, когато той се трогна и каза, че трябва да се погрижим за по-възрастните хора, уязвимите групи от населението, защото те се намират в опасност и може да ги загубим, ако не се направи нещо.
Говорейки за смъртността при възрастните, той си зададе въпроса кои искаме да защитим и кои искаме да бъдат с нас, едновременно отговаряйки: «Отговорът е всички, но с толкова бързо разпространяващ се вирус е невъзможно». С треперещ глас заяви: «Отговорът, който давам вътре в себе си и го оставам на вашата преценка е, че чудото на медицинската наука през 2020 г. е удължаването  качеството на живот на тези индивиди, много от които… са майките, нашите бащи, нашите баби и дядовци. Отговорът е да почитаме всички, да уважаваме всички, да защитаваме всички, но предимно тях. Не можем да съществуваме, нито да имаме идентичност без тях».

LIVE – Η Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο με ψάλτη τον Σωτήρη Τσιόδρα

Posted by enikos.gr on Saturday, March 21, 2020

Източник: enikos.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal