Московският Патриарх клекна пред угрозата от масово заразяване с коронавирус в руските храмове, отправяйки призив към вярващите: Въздържайте се от посещение в църквите! (VIDEO)


Автор: Doxologia INFONEWS

Днес Московският Патриарх г-н г-н Кирил Гундяев призова от Храма на Христос Спасител в Москва, вярващите да се въздържат колкото могат да посещават Свещените Храмове за няколко дена. Според нас това ще бъдат седмици, а не дни.

Църквата на Русия днес се приканва да изпълни строго своите задължения, които са предложени от здравните власти на Русия. Моля Ви, в следващите дни докато няма ново Патриаршеско благословение, да се въздържате, колкото можете да посещавате църквите“ – отбеляза Московският Патриарх.

Разбира се, Патриарх Кирил даде за пример Преподобна Мария Египетска, която е живяла 47 години в пустинята, без да вижда хора, молейки се постоянно на Бога.

Всички тези от вас, които правите обратното, трябва да дадете примера с Преподобна Мария Египетска, който свидетелства, че човек може да се спаси и без да посещава Свещения Храм“,  подчерта Патриарх Кирил.

Патриарх Кирил отбеляза, че действията на  някои клирици, които са против наложените превантивни мерки за пандемията от коронавирус, са безразсъдни.

Не слушайте никакви проповеди, които идват от безразсъдни клирици, които са срещу мерките за пандемията, а вие ще слушате това, което днес ви казва Вашият Патриарх“ – заключи Патриарх Кирил. Разбира се, всички ще слушат това, което казва Патриарх Кирил по нареждане на неговия началник Владимир Путин. А Патриарх Кирил все говори за съборност. Къде е Синодът на Московската Патриаршия? Като че ли има някакви декоративни фукции…

Накрая Патриарх Кирил заяви, че ще има редовни богослужения, но няма да са при затворени врати.


С други думи, Патриарх Кирил остава вратичка за действия на губернаторските и републикански власти в Руската Федерация, които насила ще затварят храмове, което би създало сериозно напрежение между вярващите и милионите атеисти в Русия. Нека да не забравяме, че в Санкт Петербург местната власт затвори Храмове, в руския Далечен Изток и в Сибир масово губернаторите затварят буквално храмовете на всички вероизповедания, въпреки протестите на местните Архиереи, имами и другите религиозни лидери. Всички затворени Храмове остават без богослужения.

Патриарх Кирил не е искрен в това, което казва. Ще има богослужения само в тези Храмове, които все още не са затворени. Днес призива на Патриарх Кирил беше вследствие на това, че досега Руската Църква не беше взела абсолютно никакви адекватни мерки за ограничаване разпространението на коронавируса от човек на човек, но за сметка на това тя взе крути мерки да „дезинфекцира“ Христос.

Заради неадекватните действия на Московската Патриаршия да затвори Храмовете за вярващите, но да запази всички богослужения, които да бъдат излъчвани по телевизиите, радиостанциите и интернет ще стане така, че след време всичките ѝ Храмове ще бъдат затворени принудително от руските власти. Затова всеки един нас е редно първо да мисли, после да говори.

Да извършваш пропаганда по време на пандемия и да плюеш поместните Църкви, изпълнили своите канонични задължения, т.е. влезли в общение с каноничната и автокефална Православна Църква на Украйна, обвинявайки, че Бог наказал Църквата, заради действията на Вселенския Патриарх в Украйна, говори за една психопатология и сериозна богословска неграмотност. Всичко това се разпространява чрез проповедите на омраза, които се чуват в повечето руски Храмове.DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal