Митрополит Гавриил Ловчански – „Спасителят на Православието“ организира Православно кино, въпреки ограничителните забрани на здравните власти във връзка с коронавируса


Автор: Doxologia INOFONEWS

Както знаем, скъпи читатели, от 13 март 2020 на територията на Република България има наложено извънредно положение. Всички кина, театри, дискотеки и заведения бяха затворени поради това, че се струпват много хора на едно място и не може да се осигури необходимата дистанция между тях от 2 метра, както и добрата вентилация на помещенията.

Наши читатели ни писаха, за да ни уведомят, че въпреки всички тези забрани, Ловчанският Митрополит Гавриил организира всеки вторник „Православно кино“ в Параклиса на Катедралния Храм на Светите братя Кирил и Методий в град Ловеч.

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на 10 март стартира тринадесетото издание на „Дните на Православното кино“ в Ловеч, организирано от Ловчанска Света Митрополия. Инициативата ще се състои от втората до петата седмица на Великия пост. Видео прожекциите ще бъдат излъчвани всеки вторник от 18:00 ч. в приземния параклис „Въведение Богородично“ на новата катедрала в центъра на града…“, видно от сайта на Свещената Ловчанска Митрополия.

Във вторник на 17 март 2020 е имало такава прожекция и видно от информацията в официалния сайт на Свещената Ловчанска Митрополия отново на 24 март 2020 ще има такава прожекция в Параклиса към горепосочения храм, дори и на 31 март 2020 и на 07 април 2020. За повече информация относно тази действаща и актуална реклама за Православното кино прочетете в официалния сайт на Свещената Ловчанска Митрополия.

Именно заради действията на Ловчанския Митрополит Гавриил една немалка част от нашето общество се обявява против нашата Църква, обвинявайки я в повечето случаи незаслужено, в какво ли не.

Призоваваме Негово Светейшество Българския Патриарх г-н г-н Неофит да привика Ловчанския Митрополит Гавриил и най-малкото да му поиска обяснение за това негово сериозно нарушаване на новия Закон за извънредното положение и Наредбата на министъра на здравеопазването.

Призоваваме Православното кино по време на пандемията да бъде затворено, тъй като се струпват хора от различни възрасти, седнали буквално един до друг в малко помещение, без необходимата вентилация. Това кино спокойно може да бъде излъчвано в интернет, както го правят всички кино салони и театри в Република България.

Ще перифразираме думите на кмета на Китира г-н Хархалакис, изказани срещу Митрополита на Китира, които се отнасят и за Митрополит Гавриил: „Митрополит Гавриил не е над Закона“.

С действията си, Митрополит Гавриил нанася сериозни вреди на Българската Православна Църква, настройвайки по този начин милиони хора срещу нея.

От Doxologia INFONEWS подчертаваме, че такива еднолични и безразсъдни действия, застрашаващи живота и здравето на българските граждани в тази панепидемиологична ституация на коронавирус (Covid-19) от страна на Ловчанския Митрополит Гавриил са недопустими, и тези негови постъпки не бива да бъдат насочвани срещу Българската Патриаршия и срещу Църквата като цяло.

Не за първи път Ловчанският Митрополит Гавриил си позволява действия, които опетняват името на нашата Църква. За съжаление, въпреки неговите многобройни нарушения, той не е наказан от Синода, за нито едно от тях.

Ако Митрополит Гавриил продължава в същия дух на „аз знам повече от държавата и от Църквата; аз пазя Православието и Църквата, въпреки че знаем, че само Бог може да ги пази, а не човекът; аз искам да бъда на всяка манджа меродия; аз искам да се изказвам от името на Синода; аз искам да публикувам в сайта на Патриаршията, каквото си поискам, макар и то да създаде скандали и негативи в и към Църквата; аз искам да налагам фанатичните си и русофилски възгледи на Синода, на обществото; аз искам винаги да бъда контра на всички и всичко; аз искам да бъда пропаганден лост на Москва в Синода и пр., и пр.“, то тогава е редно да си подаде оставката като Митрополит и да даде възможност на някой по-млад и по-способен от него да управлява Ловчанска Митрополия. Не може БПЦ и вярващият народ да бъдем заложници на неговите фанатични, неразумни и русофилски възгледи, които настройват милиони български граждани срещу нашата Църква, а гражданите именно затова не желаят да се черкуват в нашата Църква, тъй като считат, че тя е клон на Москва и развъдник на фанатизъм. Разбира се, това не е вярно, но заради такива персони като Гавриил Ловчански се създава това крайно негативно впечатление.

Това го подчертаваме, защото има групи от нашето общество, които от сутрин до вечер плюят абсолютно несправедливо срещу нашата Църква, нашия Патриарх и срещу нашия Свещен Синод.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal