Митрополитът на Фтиотида: Бих се причастил след заразен с коронавирус човек

Превод: Александър Иванов
Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Фтиотида г-н Симеон заяви, че преспокойно би се причастил със Светото Причастие след пациент, заразен с коронавирус.
В свое изказване пред репортери по време на дискусия относно пандемията коронавирус, г-н Симеон заяви: „Ако знам, че съм причастил заразен от коронавирус човек, веднага бих приел и аз от същото Свето Причастие след този човек. Пък и не забравяйте, че ако падне Свето Причастие на пода, то ние духовниците го облизваме.
Митрополитът добави още: „Светото Причастие не е мултивитамин, който ще ви направи Супермени. Христос е Светото Причастие. Естествено, Светото Причастие не е някаква магия, която ще ви гарантира, че никога няма да се разболеете или да умрете. Но то не е преносител на вируса. В крайна сметка, никой никога не може да докаже, че вирусът е предаден чрез Светата Евхаристия. Който реши да твърди това, трябва да се обоснове. Дори напротив, има свидетелства и преживявания от живота в Православната Църква, които доказват обратното.
Митрополит Симеон успокои вярващите и припомни, че „трябва да се подчиняваме на дадените ни хигиенни инструкции и правила, и да пазим не само себе си, но и всички около нас.
По информация на Orthodox Times и Orthodoxia.INFO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal