Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Гърция » Митрополитът на Перистери Климент: Богохулство е да вярваме, че вирусът се предава чрез Божественото Причащение

Митрополитът на Перистери Климент: Богохулство е да вярваме, че вирусът се предава чрез Божественото Причащение


Превод: Александър Иванов

От храма на Свето Благовещение Богородично Митрополитът на Перистери г-н Климент (Еладска Църква) изпрати послание към всички посоки и прикани вярващите «да се причастяват без страх».

Митрополитът на Перистери възглави Малко повечерие с Богородичен канон и прочете Първа статия на Акатиста към Пресвета Богородица, заобиколен от ефимериите на Храма и клирици от Свещената Митрополия на Перистери.

Митрополит Климент, след прочитането на Енцикликата на Свещения Синод относно коронавируса, говори за актуалните събития. При това, Митрополитът обърна внимание и на изказванията на вирусолога проф. Елени Ямарелу, че «Божественото Причащение не е преносител на микроби», подчертавайки, че «Божественото Причащение е живот, то е чудо. Богохулство е да смятаме, че вирусът се предава чрез Божественото Причащение» и насърчи вярващите като им каза «да се причастявате без страх. Който вярва, че Божественото Причащение не е Христос, не трябва да се причастява».

Напоследък се чуват гласове от различни места, основно на безбожници и псевдо вярващи, че не бива да се причастяваме, понеже ще се заразим с коронавирус. Това е богохулство. 
Източник: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal