Канадският Архиепископ Сотир: Бог няма да се сърди, ако не целунем Иконите или ръката на свещеника


Превод: Александър Иванов

Архиепископът на Канада г-н Сотир призовава възрастните хора над 65-годишна възраст, и особено тези със здравословни проблеми да останат по домовете си и да гледат богослуженията по телевизията. За това съобщава Orthodox Times.

Що се отнася до Светото Причастие, той препоръчва „да дойдете внимателно, за да приемете Светото Причастие поне на Пасха“.

Бог е Баща и не иска децата му да умират преждевременно и неподготвени. Самият Бог казва, че не желае смъртта на грешниците. Нито Господ, нито Светиите биха се ядосали, ако по време на тази епидемиологична криза не целуваме Светите Икони или ръката на свещеника.“ – заяви Архиепископ Сотир.

Същевременно той издаде енциклика за защитата от коронавирус на вярващите в Архиепископията на Канада.

Както той подчертава: „Нашата Гръцка Православна Архиепископия и нейните общности ще спазват точно директивите и инструкциите на канадското Правителство и на органите на общественото здравеопазване. Една от директивите гласи, не повече от 250 души да бъдат събрани на закрито. В резултат на това всички наши църковни богослужения ще се провеждат редовно, но енорийските свещеници ще следят и ще гарантират, че не повече от 250 души наведнъж влизат в Храма за някакво богослужение или Божествена Литургия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal