ЕКСКЛУЗИВНО: Александрийският Патриарх Теодор призова Гърция да защитава границата си от мигрантите


Автор: Doxologia INFONEWS

В проповедта си на Неделя Православна, 8 март 2020 г., Негово Божествено Блаженство, Папата и Патриархът на Великия Град Александрия, на Либия, на Пентапол, на Етиопия, на цял Египет и на цяла Африка, Отецът на Отците, Пастирят на Пастирите, Архиереят на Архиереите, тринадесетият от Апостолите и Съдията на Вселената г-н г-н Теодор II подчерта необходимостта от това Гърция да пази териториалната си граница. Патриархът заяви своята подкрепа към гръцкия народ и към министър-председателя на Гърция г-н Кириакос Мицотакис във връзка с мигрантската вълна, организирана и провокирана от Турция срещу гръцката държава.


Патриарх Теодор каза: „Ние обичаме всички тези хора (мигрантите – Бел. Doxologia INFONEWS) и знаем, че Гърция винаги е била майка на милостта и любовта. Тя отваря ръцете си, но същевременно защитава и своята граница, защото – както биха казали Свети Козма Етолийски и Теодорос Колокотронис – Самият Бог я е определил тя да съществува и да бъде точно там където е.

Говорейки за епидемията от коронавирус, Александрийският Патриарх каза: „Ние се молим за всички, които са заразени от коронавируса. Този вирус показа на всички нас колко сме слаби човеците. Вирусът е изпитание за издържливостта, търпението и вярата на хората.

Патриарх Теодор също така изпрати послание за единство и любов, което, както той каза, ще стигне до всички поместни Църкви. Негово Божествено Блаженство приветства труда на Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, който на Неделя Православна съслужи Божествена Литургия с Архиепископа на Кипър г-н г-н Хрисостом II (на това богослужение беше поменато името на Киевския Митрополит Епифаний).


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal