Вселенската Патриаршия постави в лика на Светиите трима нови Светии – Йосиф Исихаст, Даниил Катунакиотис и Ефрем Катунакиотис

Превод: Александър Иванов
Днес на 09 март 2020 на свое заседание Светият и Свещеният Синод на Вселенската Патриаршия обяви официално, че тримата Свети Старци – Йосиф Исихаст, Даниил Катунакиотис и Ефрем Катунакиотис вече официално са поставени в лика на Светиите.
Източник: ΡΟΜΦΑΙΑ
По молитвите на Преподобни Йосиф Исихаст, Преподобни Даниил Катунакиотис и на Преподобни Ефрем Катунакиотис, Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй нас грешните.
От Doxologia INFONEWS припомняме, че Вселенският Патриарх при своето посещение в Света Гора, Атон през месец октомври 2019 обяви, че ще бъдат добавени в лика на Светиите четирима Свети Старци – Йосиф Исихаст и Пещерник, Ефрем Катунакиотис, Даниил Катунакиотис и Йероним Симонопетритис, а по-късно отново в Атон, Вселенският Патриарх заяви, че и Старецът Софроний Сахаров  също ще бъде добавен в лика на Светиите, както и стана на 27 ноември 2019.
Архиепископът на Кипър г-н г-н Хрисостом също е участвал в днешното заседание на Светия и Свещения Синод на Вселенската Патриаршия по покана на Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal