Архиепископът на Канада за коронавируса: Призовавам Ви да следвате инструкциите на Вселенската Патриаршия


Превод: Александър Иванов

Архиепископът на Канада и Екзархът на цяла Арктика г-н Сотир излезе със съобщение относно пандемията коронавирус COVID-19. Г-н Сотир заяви, че той досега не е коментирал въпроса, защото е чакал комюникето на Вселенския Патриарх и на Светия и Свещения Синод на Вселенската Патриаршия.

След комюникето на Вселенската Патриаршия от вчера, Негово Високопреосвещенство призова вярващите да следват указанията на Вселенската Патриаршия.

* * *
Възлюбени в Господа,
Сигурен съм, че всички вие разсъждавате за проблема с коронавируса. Досега не съм коментирам проблема, защото чаках комюникето на нашия Вселенски Патриарх Вартоломей и на Светия и Свещения Синод на Вселенската Патриаршия по този въпрос. Днес получих комюникето, което, с голямо уважение към Вселенската Патриаршия и към всички християни, изчитам, призовавайки всички да следвате тези разумни инструкции.
Моля се Бог скоро да прекрати нашето изпитание. Моля Ви да продължите да постите през Великия пост с вяра и преданост, за да можете да се наслаждавате на духовното извисяване, и така със здраве и духовна радост всички ние да пристигнем, за да участваме в Светите Христови страсти и да отпразнуваме Неговото Възкресение.

С бащинска любов и благословение,
АРХИЕПИСКОП НА КАНАДА Г-Н СОТИР
* * *


Източник: Orthodox Times

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal