Архиепископът на Атина Йероним II отправи молба към Държавата да улесни вярващите за Пасха, но според обстоятелствата, които ще преобладават към онзи момент (VIDEO)Превод: Йордан Георгиев

Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II изрази надежда и отправи лична молба към Държавата да облекчи мерките, доколкото е възможно, за повдигане духа на вярващите за дните на Пасха, които наближават. Архиепископът отправи своя призив към Държавата чрез обществената телевизия на Гърция ΕΡΤ.

Това е голям удар и голяма болка. Вярвам, следейки развитието на нещата, че Държавата ще намери възможност, разбира се според обстоятелствата, които ще преобладават. Умолявам от тази позиция да направи каквото сметне, че може да облекчи мерките, за което жадуват хората и за повдигане на духа им, тъй като са много уморени“, заяви Архиепископ Йероним.

Той говори и за действията, предприети от страна на Църквата, г-н Йероним  изясни, че „Архиепископът съгласува, а не решава“, препращайки към решенията и изявленията на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква.

Във връзка с мерките, които са взети до този момент за справяне с епидемията, Архиепископът на Атина заяви, че „цялата процедура беше задействана в подходящо време“, отбелязвайки отговорността на всички нас „да застанем около този казус, да забравим нашите особености“, както и „да се съобразим с това положение“.

Източник: Ορθοδοξία INFO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal