ТРОГАТЕЛНО: Пианист успокоява слепи и болни слонове – свири им класическа музика | ВИДЕО

Автор: Doxologia INFONEWS
Пианист успокоява слепи и болни слонове, свирейки им редовно класическа музика. Необичайната и мила история идва от убежище за стари слонове в Тайланд, съобщава Fox NEWS.
Британският класически пианист Пол Бартън се мести от Великобритания в Тайланд преди години. Там той попада на най-необичайната си публика – обитателите на „Светът на слоновете“, (убежище за стари и ранени животни).
Организацията се грижи за пострадали слонове години наред, които са изгубили хабитата си заради обезлесяването или пък са пострадали от бракониери. Много от слоновете са и слепи. Бартън решил, че това е неговото призвание – да успокоява изстрадалите гиганти.
Първият път, когато свирих на пианото в „Светът на животните“, слонът, който беше най-близо до мен, беше слепият Плара. Когато чу музиката, той спря каквото правеше и остана неподвижен по време на цялото изпълнение“ – спомня си Бартън.
Слоновете бързо привикнали с присъствието на Бартън и вече го търсят специално, когато той свири. Някои от тях дори се поклащат в ритъм и се опитват да пеят, като издават звуци.
Всичко, за което си мисля, е как да направя живота на тези слонове по-добър. Те са много емоционални животни“ – казва Бартън. Пианистът редовно публикува видеоклипове на изпълненията си в платформата „You Tube“. Той има над 300 хил. последователи.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal