Начало » Новини » Светът » Среща на Галийския Митрополит с Κраля на Саудитска Арабия

Среща на Галийския Митрополит с Κраля на Саудитска Арабия

Превод: Йордан Георгиев
Днес, на 20 февруари 2020, Митрополитът на Галия г-н Емануил (Вселенска Патриаршия) заедно с Главния секретар г-н Файсал бин Муааммар и останалите членове на Управителния съвет на KAICIID бяха приети на аудиенция от Негово Величество Кралят на Саудитска Арабия г-н Салман бин Абдулазиз Ал Сауд. Кралят на Саудитска Арабия е председател на Управителния съвет на Международната междурелигиозна организация KAICIID.
Пред Негово Величество беше представена работата, която извършва Междурелигиозната организация KAICIID. Бяха обсъдени въпросите, които се отнасят до разпространение на програмите на организацията.

Управителният съвет на Международния център за диалог, който се представлява от най-висши представители на най-важните религии в света, тази седмица заседаваше в Риад на 22-то си редовно заседание, което се отнася за бъдещото планиране.
Високопреосвещеният Митрополит на Галия г-н Емануил се обърна към Негово Величество, като изрази своите благодарности за реализиране на тази Среща в Риад. Той му представи цялата дейност и работа на KAICIID в последните осем (8) години.
Също така, г-н Емануил изрази своята радост за отварянето на Кралството към различни сектори. Той благодари също така за цялата помощ и съпричастност на Кралството по пътя, който е изминала Международната междурелигиозна организация до днес.
Той се спря също и на предстоящата среща на G20 през месец октомври тази година в Риад, както и за организирането от страна на KAICIID на междурелигиозната конференция в рамките на G20.
Негово Величество отговори, спирайки се на пълната му подкрепа относно изграждането на духовно сътрудничество за мир в света, както и нуждата от развитие на междурелигиозния диалог.
Главният секретар на организацията г-н Файсал бин Муааммар добави: «Ние сме признателни на Кралство Саудитска Арабия за организирането на тази среща на Управителния съвет в един кризисен момент, свързан с развитието на KAICIID.
Този център се роди от мечтата на вечнопаметния Крал Абдулах, а Кралството беше стабилен поддръжник на KAICIID и за това беше наложително за Управителния ни съвет да се срещне в Риад».
Източник: ΡΟΜΦΑΙΑ
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal