Руският Митрополит Онуфрий от Аман: Важна стъпка за един положителен резултат…


Автор: Doxologia INFONEWS

Факт е, че се срещнахме, видяхме се един друг, обсъдихме всички проблеми, това е една важна крачка за един положителен резултат…“, каза Руският Митрополит Онуфрий от Аман.


Бихме добавили към неговото изказване следното: …важна стъпка за един положителен резултат… към падението и засилване на вашата изолация, която може да премине и в нещо по-лошо за вас, г-н Онуфрие.

Нека да припомним, че някои проруски медии твърдяха, че той няма да отиде в Аман и че дори не е там. От Doxologia INFONEWS ви съобщихме, че още вчера на 25 февруари 2020 вечерта той е пристигнал в Аман, че даже и се е настанил в хотел Fairmont.

Изказването му е цинично и жалко. 

Въпрос към противоканонично служещия в Украйна Руски Митрополит Онуфрий: 

Какви проблеми сте решили, една шепа отцепници от Църквата? Срещата ви е противоканонична; една среща, изпълнена с лъжи и пропаганда срещу Православната Църква.

Докога противоканонично ще пребивавате и служите в диоцеза на Православната Църква в Украйна без благословията на Киевския и на цяла Украйна Митрополит Епифаний?

Вие ли говорите за проблеми при положение, че сте каноничен нарушител и действията Ви г-н Онуфрие са за църковен съд…?

Благодарете за мъдростта и търпението на Киевския Митрополит Епифаний, че все още ви търпи и чака да се покаете, за да се присъедините към каноничната автокефална Църква в Украйна, чийто Предстоятел е той.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal