Руският Митрополит Онуфрий от аманската парасинагога отиде в Черна Гора за да създава разделение между черногорци и сърби

Руски Митрополит в Киев г-н Онуфрий (Руска Православна Църква в Украйна) и Черногорско-Приморски Митрополит г-н Амфилохий (Сръбската Православна Църква)

Автор: Doxologia INFONEWS

Руският Митрополит Онуфрий в Киев (Руска Православна Църква в Украйна – РПЦвУ) от 27 февруари 2020 е на официално посещение в Черна Гора и по-конкретно в диоцеза на Черногорско-Приморската Митрополия на Сръбската Православна Църква в Черна Гора. Официалният повод на неговото посещение, както пишат проруските медии, е «да бъде съпричастен към православните християни в Черна Гора», съобщава romfea.gr

Митрополит Онуфрий е приет топлосърдечно от местния Митрополит Амфилохий, както пишат повечето медии. Разбира се, че ще бъде приет, най-малкото защото заедно са пътували в самолета от Аман до Подгорица. Дори са седели един до друг, обсъждайки събитията около аманската парасинагога, вместо да порицаят своя позор след посещението в Аман.

Преди един месец по същото време Черна Гора беше посетена от Руския Епископ от Украйна Виктор Коцаба със същата задача – да поддържа напрежението в Черна Гора, което към настоящия момент е изгодно за Москва, защото в лицето на Белград ще има един сериозен съюзник, в нейните политически игрички срещу единството и мира в Православната Църква.

Митрополит Онуфрий и Митрополит Амфилохий бяха начело на едно предварително подготвено литийно шествие с политически нотки и скандирания срещу Правителството, както преди време министър-председателят на Черна Гора г-н Душко Маркович нарече тези шествия.

Литийното шествие тръгна от Катедралния храм на Подгорица Възкресение Христово. Верни на себе си, това беше поредното литийно шествие, а според повечето анализатори – поредните политически протести под формата на лития, която се организира всеки четвъртък и всяка неделя, след приемането на Закона за свободата на вероизповеданията в Черна Гора.

«Днес говорим много за единството ни един с друг, за да победим злото в света, но само около Христос можем да сме обединени», отбеляза Митрополит Онуфрий, обръщайки се към хилядите вярващи основно православни сърби, дошли на това шествие.

«Който е с Христос, никое зло не може да го победи. Божията благодат да ни дава сили, за да можем да понесем всички изпитания, които са пред нас»­, каза Руският Митрополит в Киев от Руската Православна Църква в Украйна г-н Онуфрий.

[facebook url=“https://www.facebook.com/1031158296919051/videos/197137088167758" target="_blank"><span style="color: #c00000;">ВИДЕО</“ /]

Забележете какво лицемерие и цинизъм излъчва иначе духовно грамотният Руски Митрополит Онуфрий. За какво единство около Христа говори? Нима аманската парасинагога беше единство в Христа? Къде бяха 3/4 от Предстоятелите и 2/3 от поместните Църкви по време на тяхната сбирка в Аман? Просто ги нямаше там. Самите парасинагогисти са отцепници, защото си организират абсолютно самочинно едно противоканонично сборище. Дори намесват и Господ Иисус Христос в своето лицемерие. На това му се казва лукавстване: използването на Бога, Неговата Църква и Светини с мръсна и долна цел.

Митрополит Онуфрий казва, че трябва да сме около Христос, но за да бъдем около Христос първо трябва да сме с Христос, а за да сме с Христос, трябва да сме Го допусналив нашето сърце.

При положение, че тези отидоха в Аман на това противоканонично сборище, нарушавайки Боговдъхновените Свещени Канони, вековната Църковна практика, те показаха своето безразличие към призива на Майката-Църква да не отиват на това сборище; опитаха се на лъжесъбора да обявят Вселенския Патриарх за „еретик“ и да му „отнемат“ каноничните права и прерогативи (привилегии), предоставени от Вселенските Събори, но нямаха достатъчно голяма представителност, за да го „направят“. Дори и да имаха някакво мнозинство, сборището отново щеше да бъде противоканонично, осъдено на последващ събор и обявено за лъжесъбор. Не успяха в това начинание. Единственото, което постигнаха, е тяхната абсолютна изолация и духовно падение. И Митрополит Онуфрий говори за единство, за мир, за изпитания и пр. …

Митрополит Онуфрий отиде в Черна Гора, за да подклажда напрежението, което Майката-Църква по всякакъв начин се опитва да потуши, за което и получи благодарности от Сръбската Църква, стигайки се дотам, че и двете спорещи страни седнаха на масата за преговори. Всички православни християни сме призовани да бъдем миротворци, а не войнотворци. Москва показва точно обратното поведение. Тя налива масло в огъня, за да извлече необходимите дивиденти, които ще използва в своя полза, но в ущърб на сляпо вярната ѝ Сръбска Патриаршия.

С тези чести покани на клирици от Руската Църква в Черна Гора, Митрополит Амфилохий създава предпоставки за създаване на забрана клирици от Московската Патриаршия да посещават Черна Гора, за да се пресече прякото разпространение на руска пропаганда и създаването на допълнително напрежение в страната.DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal