Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Римокатолическа Църква » Римокатолическата църква дари 600 хиляди санитарни маски за Китай

Римокатолическата църква дари 600 хиляди санитарни маски за Китай


Маските са дар от Светия престол и от китайските християнски общности в Италия. Отговорници за инициативата са кардинал Конрад Крайевски, отговорник за милосърдната служба към Ватикана; директора на ватиканската аптека, отец Томас Баниш; отец Винченцо Хандуо, заместник-ректор на Папския урбански колеж. Маските ще бъдат раздадени в Хюбей, Жеджианг, Фуджиан. Маските ще бъдат превозени безплатно до Китай от China Southern Airlines.


Светла Чалъкова – Ватикана

Светият престол дари 600 хиляди санитарни маски на Китай за борбата с епидемията на коронавирус, която продължава да се разпростира в страната. От 27 януари, четири партиди санитарни маски са събрани от ватиканската аптека и от китайските християнски общности в Италия, които ще бъдат превозени безплатно до Ухан (Хубей), епицентър на епидемията, и до Жеджианг и Фуджиан, от China Southern Airlines.

Отговорници за милосърдната инициатива са кардинал Конрад Крайевски, отговорник за милосърдната служба към Ватикана; директора на ватиканската аптека, отец Томас Баниш; отец Винченцо Хандуо, заместник-ректор на Папския урбански колеж и родом от диоцеза на Миндонг (Фуджиан).

За маските са заплатили Светият престол и китайските християнски общност в Италия; ватиканската аптека организира събирането и изпращането им. На 2 февруари в Китай е пристигнала третата партида от събраните маски. Пакетите носят папския герб. Четвъртата партида ще пристигне в Китай през следващите дни.

На 26 януари, обръщайки се към вярващите на площад „Свети Петър“ за неделната молитва „Ангел Господен“, папата призова да се молим за заразените от вируса, разпространен в Китай. „Нека Господ – каза папата – да приеме покойните в своя мир, да утеши семействата и да подкрепя големите усилия на китайската общност в борбата с епидемията“.

Източник: Vatican NEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal