Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Патриаршия на Йерусалим » Първата част от срещата в Аман приключи, в момента тече втората част

Първата част от срещата в Аман приключи, в момента тече втората част

Снимка на присъстващите на това позорно сборище в Аман; от ляво надясно: Люблински Архиепископ Авел (Полска Църква), Руски Митрополит в Киев Онуфрий (Руска Църква в Украйна), Прешовски Архиепископ Ростислав (Църква на Чешките земи и на Словакия), Московски Патриарх Кирил Гундяев, Йерусалимски Патриарх Теофил III, Сръбски Патриарх Ириней, Митрополит Нифон (Румънска Църква). Противоканонично Патриарх Кирил Гундяев се е провъзгласил за „старши и по-древен“ от Йерусалимския Патриарх, сядайки по средата. Какво прави Руският Митрополит Онуфрий в предната редица? Той е част от Руската Църква. Той не е представител на автокефална Църква. Какво можем да очакваме от такъв безбожник и агент на КГБ?

Автор: Doxologia INFONEWS

Както Doxologia INFONEWS съобщи, вчера и днес сутринта първата част от срещата в Аман започна с молитва в 9:00ч. и приключи около 12:00ч.

На срещата доминираха изказванията на Московския Патриарх Кирил и Волоколамския Митрополит Иларион Алфеев, които си влязоха в истинската роля на вдъхновители и организатори на тази парасинагога (сборище).

Поради изключително малкия брой участници в този позор се наложи кръглата маса, където ще заседават четиримата (4) Предстоятели на поместни Църкви и двамата (2) представители на другите две Църкви, да бъде запълнена с Митрополити и Епископи от Руската и Сръбската Църква, които бяха взели със себе си дори и личните си секретари, шофьори и телоохранители.

От Doxologia INFONEWS разбрахме, че Видинският Митрополит Даниил много се интересува какво става на това сборище, че даже цитират неговите думи  от  Telegram-канал «Церковь сегодня»: „Дай Боже, да има положителен резултат“. Какъв положителен резултат желае г-н Даниил? Нека да изясни на всички нас. 

(актуализирано в 20:28ч. на 26 февруари 2020)

Интересно защо г-н Даниил отрича да е ходил на 17 февруари 2020 на среща в Белград с Иларион Алфеев, и то не в български медии, а чрез приказки и разговори с руснаци? От това изказване излиза, че той е отишъл с разрешението на Патриарха, което не е вярно.Крайно време е Свещеният Синод на БПЦ–БП да смъмри сериозно Видинския Митрополит Даниил, който постоянно поставя Синода в неприятни и скандални ситуации. 

Втората част от срещата започна в 17:00 ч. и ще приключи по-рано около 19:00 – 19:10 ч. вместо в 20:30 ч. Очаквайте повече информация.


Повечето от Йерусалимските Митрополити спят на тази среща, защото им е безинтересна

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal