Начало » Новини » България » Престави се в Господа дългогодишният Йеродякон на Бачковския Монастир отец Михаил

Престави се в Господа дългогодишният Йеродякон на Бачковския Монастир отец Михаил

Игуменът на Бачковския манастир Велички епископ Сионий и братството на обителта с дълбока скръб съобщават, че вечерта на 29.02.2020 г. след кратко боледуване се представи в Господа манастирският брат отец Михаил.
Отец Михаил, в мире Борис Кръстев, постъпва в манастира като послушник в 1978 г. след период на духовни търсения. Роден в с. Караманово, след началното си образование, учи и работи във Велико Търново. Чувствайки нужда от духовен живот, постъпва в Духовната академия в София, но влечението към манастира се оказва по-силно. Той напуска академията и постъпва като послушник в Бачковската обител при игуменството на архим. Иларион, по-късно Доростолски митрополит. През 1979 г. е подстриган като монах с името Михаил.
Дълги години отец Михаил служи като йеродякон в светата обител. През всичкото това време, непоклатима оставаше вярата му в Господа Бога и упованието му в покровителството на Пречистата Майка Божия. Упование, което винаги му помагаше в трудни моменти. Йеродякон Михаил бе отзивчив и състрадателен, винаги готов да помогне на нуждаещите се според скромните си възможности. Искренното му молитвено застъпничество често успяваше да призове Богородичната благословия над молителите.
Светла ще остане паметта за отец Михаил у братята и служителите на Бачковския манастир!
Бог да го прости и упокои в селенията на праведните!
Опелото ще се извърши в съборния храм на манастира на 02.03.2020г. от 12:00ч.
 
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal