ОБНОВЕНО: Сръбският Патриарх Ириней замина с делегация за Аман (VIDEO). С коментар на Doxologia INFONEWS


Превод: Йордан Георгиев

Сръбският Патриарх г-н г-н Ириней отпътува за Аман с делегация състояща се от: Негово Високопреосвещенство Черногорско-Приморски Митрополит г-н Амфилохий, Негово Преосвещенство Бачки Епископ г-н Ириней, Негово Преосвещенство Крушевацки Епископ г-н Давид, ставрофорен протопрезвитер г-н Милутин Тимотиевич, ректор на Нишката семинария на Светите братя Кирил и Методий; протодякон г-н Дамян Божич, дякон г-н Александър Прашчевич, секретар на Кабинета на Патриарха, и иподякон г-н Деян Накич, личен секретар на Сръбския Патриарх.

Високопоставената делегация на Сръбската Православна Църква ще присъства на братската среща на Предстоятелите на поместните Православни Църкви от 25–26 февруари 2020.

Около 12:30 ч. местно и наше време сръбската делегация е пристигнала в Аман. На летището делегацията е посрещната от местния Митрополит на Диокесария г-н Бенедикт (бивш Филаделфийски) и от Архиепископа на Кириакуполис г-н Христофор.

Актуализирано на 25.02.2020 г., 17:10 ч. с видео от пропагандния руски сайт „СПЖ“.Коментар: Doxologia INFONEWS


„Всеки ден бивах с вас в храма, и не дигнахте ръка срещу Мене, но сега е ваше времето и властта на мрака“ (Лука 22:53)Радваме се, че най-после от Сръбската Патриаршия качиха официална информация буквално преди да се качат на самолета за Аман, който ще мине над Константинопол. Най-вероятно няма да има престой на летището в Истанбул (Константинопол), затова могат да си изхвърлят Томоса за автокефалия през прозореца и нека да чакат свикването на Вселенски Събор, който да им предостави такава, щом като не признават това право на Вселенския Патриарх. Постъпката на сърбите е очаквана. Няма никаква изненада в това. Изненадващото беше, че изобщо не бяха качили никаква информация по случая. За тяхната позиция научавахме или от Руски Митрополити и медии, или чрез наши източници от Сръбската Патриаршия, но не и официално. 

Другите поместни Църкви, които не изпратиха своите Предстоятели и/или делегации, постъпиха разумно, като не отидоха в Аман. В капана попаднаха сърбите и чехословаците. Тук изключваме румънската делегация, тъй като тя е единствената, която ще бъде разумна на това сборище в Аман. Румънците не случайно са изпратени там като най-благонадеждни. Скоро ще разберете повече за тяхната мисия.

По отношение на полската делегация, предвождана от Архиепископ Авел все още няма никаква сигурна информация, както ви уведомихме в предишната публикация. Има вероятност той да пристигне в Аман директно утре за срещата. 

Днес пристигат и делегациите, предвождани от Московския Патриарх Кирил и от Прешовския Архиепископ Ростислав.


Важно!

(актуализирано в 17:19 ч. на 25 февруари 2020 г.)

Това, което Doxologia INFONEWS научи, е, че сборището в Аман ще бъде строго конфиденциално. Има забрана за известяване на средствата за масова информация относно случващото се по време на заседанията.

Всичко това за пореден път доказва антиканоничността на това събиране в Аман. От какво се притесняват отстъпниците? 

За Doxologia INFONEWS няма забрани да научи какво се обсъжда на това заседание в хотел Fairmont. Според наши източници, които вече пристигнаха в Аман, две руски журналистки и една украинска от руски произход са се опитали да проникнат в хотела през покрива, но са били неутрализирани от полицията, а друга сръбска журналистка се е опитала да влезе през паркинга и сервизните помещения. Кирил Гундяев е наредил да не се допускат никакви външни лица.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal