Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Патриаршия на Йерусалим » Митрополитът на Верия г-н Пантелеймон миналата седмица посети Йерусалимската Патриаршия

Митрополитът на Верия г-н Пантелеймон миналата седмица посети Йерусалимската Патриаршия


Превод: Александър Иванов

Свещената Митрополия на Верия, Науса и Кампания организира между 16 и 23 февруари 2020 поклонническо пътуване до Светите земи, начело с Високопреосвещения Митрополит на Верия, Науса и Кампания г-н Пантелеймон (Вселенска Патриаршия).

На 17 февруари в понеделник поклонническата група беше приета от Йерусалимския Патриарх г-н г-н Теофил III, който ги прие в голямата зала на Патриаршията, обръщайки се към тях с отечески слова. За повече информация посетете romfea.gr.

На 22 февруари вечерта е имало съслужение между Митрополита на Верия г-н Пантелеймон и Архиепископа на Севастия г-н Теодосий, който все още се възстановява от опита за убийство чрез отравяне с химикали в края на миналата година, според източниците на Doxologia INFONEWS. Това наше предположение след няколко дена беше потвърдено от самия Архиепископ Теодосий (Аталлах Ханна).

За повече снимков материал вижте тук:

Προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως στους Αγίους Τόπους.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal