ИЗКАЗВАНИЯ НА ЧЛЕНОВЕ НА СЕКТАТА „ПРАВОСЛАВНИ ТАЛИБАНИ В БЪЛГАРИЯ“ + ПОЗИЦИЯ НА DOXOLOGIA INFONEWS И ПРИЗИВ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ПАТРИАРШИЯ

Техните религиозни фанатици и нашите религиозни фанатици.

Последна актуализация: 01.10.2020 г.

Автор: Doxologia INFONEWS

Скъпи читатели на Doxologia INFONEWS, преди време Ви обещахме, че както изготвихме списък с медиите, които разпространяват московска църковна пропаганда, така и ще подберем най-фанатичните и злобни изказвания и коментари на членовете на сектата „Православни талибани в България“.

* * *

Но нека първо изясним кои са т.нар. православни талибани. Това са религиозни фанатици и фундаменталисти, наричани още и неразумни зилоти; хора крайни в своите възгледи. Това са хора, които са обхванати от неразумна ревност. Те, работейки уж за славата на Бога, нарушават закона за любовта към ближните. А ако любов нямаме, нищо не сме. Православните талибани молят Бога да хвърли огън от небето и да изгори всички, които не приемат техните убеждения и принципи. Православните талибани се отличават с омраза към еретиците, сектантите, либералите, демократите, хомосексуалистите, вкл. и срещу православните християни, които не отговарят на техните фанатични възгледи и пр. – с две думи срещу всички хора на земята. Отличават се и със завист и гняв, с ирационална настойчивост в защита на своите убеждения. Те притежават избухлива  и неразумна ревност да надделяват във всичко; обичат скандалите и раздорите. Свети Гавриил Ургебадзе, вдъхновен от Светите Отци и Евангелието, обобщава за разума следното: „На човека му кажи веднъж, два пъти, три пъти, а ако не разбере – остави го; бъди като дете по чистота и по невинност, но не и по разум като дете; като завладява човека, демонът първо му отнема разума; лошо е когато езикът бърза напред, а разумът остава назад“. Те се молят Бог да „разчисти“ Църквата Си от грешниците, а после се радват, представяйки си как грешниците горят в ада. Най-често православните талибани са: националисти, патриоти, разколници, хора с крайнодесни и крайнолеви идеи, русофили, фашисти, комунисти, нацисти, прикрити и незадоволени, а оттам и злобни хомосексуалисти (виж повече по този въпрос тук), бивши сектанти, старокалендарци, и прочие маргинални групи в обществото, които не могат да живеят в демократичен ред и спокойно в Православната Църква. Православните талибани работят против мира, любовта и съборността в Църквата. Те се радват на разделения. Тези хора не са въцърковени, не са грамотни във вярата, но просто са открили в Православната Църква някаква среда за изява на техните налудности и девиантно поведение, тъй като в средата, в която са били извън Църквата, те са били аутсайдери, изхвърлени от обществото. Но и в този случай те пак са изхвърлени от обществото, макар да си мислят, че са в Църквата. Можете да прочетете повече за православните талибани туктуктуктук и тук.

Другата крайност са т.нар. супер либерални (модернисти), които са също с единия крак извън Църквата. Но в тази статия ще говорим само за православните талибани.

* * *

От Doxologia INFONEWS решихме да се заемем сериозно с този проблем, защото той е крайно належащ и е от изключително важно значение за мира и спокойствието в поместната ни Православна Църква в България, за авторитета на поместната ни Църква и за отношенията между православните християни в България.

За радост православните талибани са най-малобройни в нашата поместна Православна Църква в България, но за сметка на това са най-активни. Точно заради тези хора и заради това, че нашата поместна Църква е обвинявана за тесни връзки с Москва, над 3 млн. българи не желаят да се въцърковят. И тук въпросът е: Свещеният Синод на Църквата в България предпочита да си дундурка 300–400 талибани, или да въцъркови над 3 млн. български граждани, които жадуват да станат членове на нашата поместна Църква, но никой не им обръща внимание? За съжаление част от тези талибани работят в Свещения Синод и са назначени на различни длъжности, както и работят в различни Митрополии.

От Doxologia INFONEWS призоваваме Свещения Синод на Православната Църква в България да вземе крайни мерки срещу хората, които разпространяват русофилия и фанатизъм в поместната ни Църква – независимо дали са миряни, богослови, клирици или Архиереи. Защото, ако Синодът не го направи, след 10–15 години няма да има почти никакво паство, защото хората масово не желаят да се черкуват точно поради тези причини.

Освен това, съветваме Българската Патриаршия най-после да реши проблема с благословението от Блаженопочившия наш Патриарх Максим за служение по стар стил в диоцеза на БПЦ. Старостилните групи в България разпространяват масово стария календар, облечен във фанатизъм и омраза срещу всички, които служат и се черкуват по новоюлианския календар (нов стил, нов календар). Също разпространяват хули срещу БПЦ и Синода. Ние сме ставали свидетели на това как старостилци (православни талибани) след края на богослужение по новия стил причакват миряните и започват да им говорят, че ако се черкуват по новия стил ще горят в ада, че новият стил не бил благословен и пр. Изискваме Свещеният Синод да сложи край на всичко това! През 1968 г. щом нашата поместна Църква е решила да приеме новоюлианския календар, всички от Архиереи до миряни са длъжни да служат и да се черкуват по календара, приет в поместната ни Църква.

От Doxologia INFONEWS решихме да подберем и публикуваме най-фанатичните и злобни изказвания и коментари на членовете на сектата „Православни талибани в България“.

Преди някой да ни обвини в това, че уронваме достойнството на тези хора, ще кажем, че същите от много години насам публично плюят с какви ли не цинични думи, псуват, клеветят и заплашват достойни Патриарси и Епископи на Православната Христова Църква; вкл. православните талибани хулят и християни от Православната Църква; талибаните смущават спокойствието и мира в държавата, като същите са заплаха и за нейната национална сигурност, бидейки агенти на Москва и Кремъл!

Доста (но не всички) от авторите на изказванията, които ще публикуваме, не веднъж публично за заявявали почитта и любовта си (само) към Високопреосвещените Митрополити Ловчански г-н Гавриил и Видински г-н Даниил. Не знаем доколко е нужно същите двама Митрополити да се ангажират с изказванията на своите почитатели, но за съжаление изказванията на талибаните ангажират самите двама Архиереи. Редно е ако двамата Високопреосвещени Митрополити считат изказванията на почитателите си за антихристиянски хули, да се разграничат от тях и от самите си почитатели. Иначе човек би си помислил, че самите двама Архиереи покровителстват тези православни талибани, каквато впрочем информация има Doxologia INFONEWS от свои достоверни източници. По наша информация обаче центърът на разпространение на русофилията, православния талибанизъм, фанатизъм, мизантропия и накърняване на Божия образ у човека, се намира в гр. Ловеч. Тук въпросът е дали Ловчанският Митрополит г-н Гавриил е основен организатор на всичко това, или него се опитват да го организират, или съучаства във всичко това, или всичко това се случва зад неговия гръб без самият той да знае?

От Doxologia INFONEWS призоваваме Свещения Синод на Православната Църква в България публично да се разграничи от всички православни талибани в България и активно да се заеме с това, щото да разбие тяхната зловредна група, която отвращава огромна част от българите. Това е важно, за да се изчисти името на поместната ни Църква, която за съжаление повечето българи я оприличават като клон на Московската Патриаршия, която от своя страна е част от Кремъл и КГБ (ФСБ). От Doxologia INFONEWS сме готови да съдействаме по всякакъв начин на Свещения Синод, който ние изключително много уважаваме, в борбата срещу православните талибани и руските агенти в нашата поместна Църква.

Скъпи читатели на Doxologia INFONEWS, нека всеки от вас с оглед на своите виждания, убеждения, вярвания, мироглед, морал, независимо дали сте християни, въцърковени или не, вярващи или невярващи – сами преценете доколко долупосочените изказвания, обиди, хули и омраза са характерни за един православен християнин. И нека си зададем следните въпроси: Тези хора изпитват ли любов? Знаят ли какво е това? Защо само осъждат, хулят и обиждат? И защо се опитват да изземват функциите на Бога?

СНИМКИ НА ИЗКАЗВАНИЯ НА ЧЛЕНОВЕ НА СЕКТАТА „ПРАВОСЛАВНИ ТАЛИБАНИ В БЪЛГАРИЯ“

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal