Начало » Новини » България » ЕКСКЛУЗИВНО: PR-и ЗЛЕПОСТАВЯТ БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ НЕОФИТ

ЕКСКЛУЗИВНО: PR-и ЗЛЕПОСТАВЯТ БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ НЕОФИТ

Руски Митрополит във Виница г-н Варсануфий и вживящата се за „монахиня“ Василианна Ахмед Мерхеб

Автор:Doxologia INFONEWS  

По време на посещението у нас на Руския Митрополит от Украйна г-н Варсануфий, на фейсбук страницата на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит беше споделен клип, показващ среща-разговор на Владика Варсануфий с мирянка след архиерейското богослужение в Патриаршеската Катедрала Свети Александър Невски.

В кадрите прави впечатление необичайният външен вид на мирянката, нямащ нищо общо с традиционното облекло и поведение на българската православна жена. Нещо повече, читатели на сайта Doxologia INFONEWS  обърнаха внимание на факта, че в Софийска Епархия не е благословено миряни да посещават богослуженията в облекло, имитиращо монашеското.

Ето и позорното видео:


И по-конкретно, в свое решение от 18.09.2017 г. Софийският Епархийски съвет постановява:С настоящото съобщение се уведомява честния клир и паство на Софийска епархия да не приемат в храмовете като певци и клисари, както и да не допускат до св. Причастие лица в монашески вид, без предварително да изпитат и да се уверят с документи, че са канонично постригани монаси/монахини“. Това решение е одобрено и подписано лично от Светейшия Патриарх г-н г-н Неофит като Кириарх на Софийска Епархия.

От Doxologia INFONEWS питаме: кой си позволи да публикува това провокиращо видео на мирянка, предизвикателно нарушаваща решението на Епархийския съвет, точно на фейсбук страницата на Софийския Митрополит и Български Патриарх Неофит?

В Светото Евангелие е казано, че „верният в малкото ще бъде верен и в многото“ (Лк.16:10). След като не могат да изпълнят едно елементарно решение на Епархийския съвет, как ще ни убедят визираните персони в това, че били „верни до смърт“ на Свещеното Предание и правилата на Светите Отци на Църквата???

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal