ЕКСКЛУЗИВНО: Сериозна делегация от Йерарси на Йерусалимската Патриаршия посети Вселенския Патриарх


Превод: Йордан Георгиев

Днес, на 15 февруари 2020 около обяд, делегация от Йерусалимската Патриаршия посети Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей в Константинопол. Делегацията беше представена от Митрополитите на Капитолия г-н Исихий, на Вострон г-н Тимотей – Екзарх на Божи Гроб в Кипър, както и от Архиепископа на Антидона г-н Нектарий, Епитроп на Божи Гроб в града Йерусалим.

Делегацията беше приета сърдечно от Вселенския Патриарх. На срещата присъстваха членове на Светия и Свещения Синод на Вселенската Патриаршия, който в това време през месец февруари има редовни заседания. Сред Синодалните Митрополити присъстваше и Митрополитът на Адрианопол г-н Амфилохий, ръководител на Представителството на Вселенския Патриарх в Атина.

Представителите на Йерусалимския Патриарх уведомиха Вселенския Патриарх за инициативата на Йерусалимския Патриарх да свика среща на Предстоятелите в Аман– тема, за която бяха проведени дълги разговори.

Вселенският Патриарх отново повтори известната своя позиция относно компетентността на Сионската Църква за такава инициатива. Представителите на Йерусалимския Патриарх изразиха своите възгледи за тази инициатива, давайки и своите обяснения за нея. Те поднесоха на Вселенския Патриарх братския поздрав на Йерусалимския Патриарх заедно с един подарък за спомен.

Източник: ΕΚ ΤΙΜΟΘΕΟΥ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal