Начало » Новини » Светът » Двама Митрополити от Йерусалимската Патриаршия посетиха Митрополита на Лангадас г-н Йоан

Двама Митрополити от Йерусалимската Патриаршия посетиха Митрополита на Лангадас г-н ЙоанПревод: Йордан Георгиев

На 20 февруари 2020, в четвъртък сутринта Високопреосвещените Митрополити на Назарет г-н Кириак и на Йераполис г-н Исидор от Йерусалимската Патриаршия посетиха Митрополитския дом на Свещената Митрополия на Лангадас, Лити и Рендини (Северна Гърция, Вселенска Патриаршия).

Светите Архиереи и техните придружители бяха приети радушно от Високопреосвещения Митрополит на Лангадас, Лити и Рендини г-н Йоан. Той изрази своята радост за това тяхно посещение, подчертавайки духовното приятелство, което ги свързва. В същото време всички заедно имаха възможността да обсъдят въпроси от взаимен духовен интерес, да си разменят с взаимна обич и уважение подаръци, както и да бъдат разведени на различни места из Митрополитския дом и в службите на Свещената Митрополия.Коментар: Doxologia INFONEWS

От Doxologia INFONEWS научихме, че основната тема на разговор  между гостите и домакина е била свързана с автокефалията на Църквата в Украйна, както и с неканонично свиканата „братска среща“ в Аман. Голяма част от Митрополитите на Йерусалимската Патриаршия, както и Божигробското братство са против свикването на такъв вид среща, съвещание и пр., осъзнавайки ясно, че съгласно Свещените Канони това изключително право принадлежи само и единствено на Вселенския Патриарх, в случая на настоящия Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей (виж туктук 2 и тук 3).
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal