Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Вселенска Патриаршия » Анархисти изляха бои върху бюстовете на Митрополити, които се намират в малкия двор на Свещената Солунска Митрополия (СНИМКИ & VIDEO)

Анархисти изляха бои върху бюстовете на Митрополити, които се намират в малкия двор на Свещената Солунска Митрополия (СНИМКИ & VIDEO)Автор: Doxologia INFONEWS
Непознати хвърлиха листовки и изляха бои върху бюстовете на Митрополити, които се намират в малкия двор на Свещената Солунска Митрополия, в сряда (19.02.2020) около 3:30 ч. на разсъмване, както ни съобщава romfea.gr. По стените на сградата на Митрополията също имаше сериозни следи от изляна боя.


По-конкретно, членове на Свободна инициатива на Солун хвърлиха от улица Бояцику листовки  с надпис „срещу мракобесието и национализма“ и изляха бои.


По-късно полицията е задържала двама местни на възраст 22 и 24 години. Същите лица със спрей изписват на стената на Митрополията „Долу ръцете от нашите тела“. След това са задържани още четирима души, които са били съучастници в това деяния.


По-късно следобед се разбра, че двамата задържани са освободени, като делото им е насрочено на 26 февруари 2020, в ден сряда. Срещу тях е повдигнато обвинение в провинения относно нарушаване на обществения мир, за увреждане на чужда собственост, за оскверняване на символи от религиозно значение и за неспазване на закона.

Тези лица са извършили този акт, тъй като не са съгласни с поредното решение на Еладската Църква, в което абортът е обявен за убийство. На 04 февруари 2020 публикувахме решението на Постоянния Синод на Еладската  Църква относно аборта.

В двора на Митрополията на две от листовките имаше следните послания: „Долу ръцете от нашите тела“, т.е. те са за убийството на деца в утробата на майката. Според тези анархисти, основно с леви и комунистически убеждения, тялото на всеки един човек е негова собственост. Но ако е така, то по тази логика тялото на детето в утробата на майката, макар и ембрион, чия собственост е? То е собственост на самото дете, на самия ембрион. Е, детето не е дало съгласие да бъде убито. То иска да живее. С техните лозунги по техните глави.


Другия лозунг на листовката гласи: „Ние сме срещу мракобесието и национализма, откъдето и да идват“. Под мракобесие те разбират тъмните векове от историята на човечеството, визирайки най-вече действията на Ватикана, която чрез т.нар. „Света“ Инквизиция избива в 99% от случаите абсолютно невинни хора, без доказани обвинения. Дори и да са доказани, не е редно Ватикана да участва в такива убийства, тъй като счита себе си за Църква. Папа Йоан Павел II се извини публично са престъпленията на мракобесната Инквизиция. И въпросът е? Какво общо има Църквата Христова с всичко това? Няма нищо общо. Да, Църквата обявява аборта за убийство, тъй като това е отнемане на човешки живот, но не е тръгнала да изгаря на клади, да сипе омраза, обиди и да сегрегира определени групи от обществото, отказващи да приемат този грях за убийство. Тя не е тръгнала да ги преследва.

А по отношение на национализма, Христовата Църква е последната, която може да бъде обвинявана в това. Национализмът е ерес, осъдена на Константинополския събор от 1872 г. с наименованието „етнофилетизъм“, въз основа на Новозаветния текст в Галатяни 3:28Няма вече иудеин, ни елин; няма роб, ни свободник; няма мъжки пол, ни женски; защото всички вие едно сте в Христа Иисуса. И в това не могат да обвинят Христовата Църква (Православната Църква). Точно това е лозунгът и на Doxologia INFONEWS, която се бори с това отвратително явление вкоренило се и явно все още неизтръгнато в повечето православни българи. Това е разбираемо след 73-годишна схизма, т.е. живот извън Църквата, след това 45-годишен атеизъм, комунизъм, примесен с български национализъм и накрая живот във вътрешна схизма (разкол) около 10 години. Дори и в момента има доста разколници, които свободно си живеят и си развиват религиозния бизнес от никого никога не обезпокоявани.

Вселенската Патриаршия нямаше възможност като грижовна Майка да се погрижи за най-голямата си и най-болната си дъщеря – Църквата в България. Комунистите не са ѝ разрешили. И след падането на комунизма нашата Църква така и не се обърна към Майка си за помощ и лечение. Стигна се до вътрешната схизма, която и тя допринесе за още по-дълбока рана, която рана в най-скоро време ще гнояса, ако не се вземат мерки. Още не е късно Българската Църква да се обърне за помощ към Майката Църква.

Измина една година, откакто Православната Църква в Украйна получи своята автокефалия. И тя е заразена с ереста етнофилетизъм. След издаването на Томоса, те поискаха помощ от Майката Църква. Тя назначи лечение и издаде много препоръки, как да се борят с тази гнусота. Украинските Йерарси се справят блестящо. Те наредиха на всички свещеници да не допускат това явление да се развива, като всеки един от тях, трябва да положи сериозни усилия и да го изкорени в своята енория сред своите енориаши. За една година Църквата в Украйна направи много повече, отколкото Църквата в България за 75 години, откакто е Автокефална. Имаме претенции да сме първородна дъщеря, но по никакъв начин не сме го показали. Вместо да сме пример за по-младите си сестри като Църквите в Русия и Сърбия, които  също са заразени с тежка форма на етнофилетизъм, от една страна, а от друга – да бъдем гордост за нашата Майка Църква (Вселенска Патриаршия), сме точно обратното.

Дай Боже, нашата Църква да се излекува от тази ерес…, за която има безброй доказателства, че все още много сериозно съществува не само сред миряни, но и сред клирици…

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal