Силата на майчината любов: 77-годишна майка носи парализирания си син на гръб от 59 години


Историята на 77-годишната сръбкиня Олга Бошкович, която живее в село Мушич, за пореден път доказва колко силна и жертвена е майчинската любов. Тази жена носи парализирания си син Предраг на гърба си повече от 50 години. Мъжът e на 59 години и през целия си живот тя го отглежда сама.

Бащата на детето избягал веднага щом научи, че Олга е бременна. Роднините били против дъщеря им да ражда без съпруг, но момичето наистина искало да стане майка. Олга разбирала, че самото отглеждане на дете няма да е лесно, но дори не предполагала колко трудно ще бъде.


При раждането станало ясно, че момчето цял живот ще бъде инвалид. Но жената не оставила бебето, а го отглеждала в малката стая, която й дали родителите й.


Когато момчето пораснало, Олга започнала да го носи на гърба си в училище, така че той да бъде сред децата и да се развива. Минали години и Предраг се превърнал в мъж, но майка му все още го носи. Предложили й инвалидна количка, но жената не я взела. Казва, че се справя сама.


Предраг се научил да прави красиви изделия от дърво с лявата ръка, които след това раздава на местни деца и познати.

Напоследък на Олга й все по-тежко да носи сина си и да се грижи за домакинството.


Но най-вече е натъжена от факта, че когато напусне този свят, нейният Предраг ще остане напълно сам и никой няма да се нуждае от него.


Вижте видео тук.
Източник: Svobodna zona

***

Коментар: Doxologia INFONEWS

Тази жена е пример за истинска майка, която е избрала да гледа своето дете, въпреки, че мъжът ѝ я е изоставил, въпреки че детето ѝ е било с увреждания! Тя не е от онези майки-убийци, които решават да направят аборт, заради някого или обществото, или защото детето ще се роди с увреждания! Тази майка е героиня и всички майки трябва да се поучат от нея. А вижте този мъж, колко живот има в него, колко много доброта и любов. Бог го е дарил с талант да изработва изделия от дърво, които да дарява на децата, за да се радват… Това е нейната голяма рожба. Колко много жестокост има по този свят, Господи? А любовта макар и малко, все я има, стига човек да позволи да се роди в неговото сърце. Човекът забрави да бъде човек… Но такива хора като Олга ни напомнят за истинските хора, пълни с любов и вяра в Бога.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal