Премиерът на Сев. Македония Оливер Спасовски: Започва един динамичен диалог във Вселенската Патриаршия за да бъдат преодолени проблемите на нашата Църква

Превод: Йордан Георгиев
Своята надежда изрази премиерът на Северна Македония г-н Оливер Спасовски, че Вселенският Патриарх ще продължи придвижването на диалога в дух на толерантност и разбирателство за изнамиране решения на проблемите, с които се сблъскват както православният свят, така и вярващите. Премиерът Спасовски даде това интервю относно проведената среща с Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей в Константинопол.
«Ние сме много доволни от срещата с Вселенския Патриарх Вартоломей, която беше поощрена от думите му, че взаимното ни общуване ще продължи и че ще започне един  динамичен диалог във Вселенската Патриаршия, за да се преодолеят проблемите (с Църквата на Сърбия – Бел. прев.), пред които е изправена Македонската Православна Църква», заяви министър-председателят Спасовски.
На друго място г-н Спасовки отбеляза: «Тази среща дойде като инициатива, която започна миналата година от правителството, което имаше за цел да установи една динамична непосредствена комуникация с Вселенската Патриаршия».
Също така премиерът Спасовски подчерта, че разговорите с Вселенския Патриарх са били дълги и приятни, като добави, че е поканил Вселенския Патриарх Вартоломей да посети страната му и да посети вярващите, за да подсили връзките си с братския народ и на религиозна основа.
«Посещението на Вселенския Патриарх ще бъде голяма чест както за вярващите, така и за Православната Църква на Македония», заяви г-н Спасовски.
Повече информация относно посещението на делегацията от Северна Македония при Вселенския Патриарх може да прочетете тук.
Източник: ΡΟΜΦΑΙΑ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal