Личният състав на Руската Църква се подготвя за работа в Украйна


На снимката: Семинаристите от Киевската богословска академия и семинария на РПЦ в Украйна се снимаха заедно с Кирил.

Превод: Соня Димитрова

Личният състав на РПЦ се подготвя за работа в Украйна. За това съобщиобщественикът Павло Подобед, позовавайки се на сайта на РПЦ в Украйна.

На годишнината от битката при Крути, 29 януари 2020 г., студенти от Киевската богословска академия и семинария (образователна институция на РПЦ на територията на Киевско-Печерската лавра) са заведени в Москва. Там те се срещат с главата на РПЦ Кирил Гундяев.

Семинаристите от Киев не задават на Кирил нито един болезнен въпрос за Украйна. Никой не пита защо Кирил Гундяев не признава агресията на Русия в Украйна, защо нарича обединението на православните «разкол» и се противопоставя на духовната независимост на украинците. Това показва, че на семинаристите и на ректора на Киевската богословска семинария и академия им харесва да бъдат контролирани от Москва в началото на седмата година на руската агресия срещу Украйна.

В официалното съобщение се посочва, че «преподавателите и студентите от Киевската богословска академия и семинария са на поклонническо посещение на православните светини в Руската федерация от 27 януари до 2 февруари».

Трябва да отдадем заслуженото на пресофицера на гарнизона на РПЦ, пише Павло Подобед и допълва, че текстът в рапорта ще се различава от официалните новини:

«Нашите най-добри курсанти, които преминават обучение в дълбокия вражески тил (град Киев), бяха отзовани в столицата, за да се срещнат с командира на силите за информационно-психологически операции. Личната беседа с генерала в самия Щаб трябва да помогне на курсантите да преодолеят натиска от страна на враждебната украинска среда, да разсее унинието, на което е подложен личният състав в чужбина. Двама от офицерите, чиято служба преминава в енориите в Киевска област, бяха наградени с грамоти „За провал на мобилизацията в армията на противника“. Преди отново да замине в командировка, личният състав си направи традиционната снимка с религиозни атрибути».
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal