ЕКСКЛУЗИВНО: Гръцкият Президент заяви, че предвижда Йерусалимският Патриарх да застане на страната на Вселенския Патриарх (VIDEO)


Превод: Йордан Георгиев

«Гръцката държава е на Ваша страна и на страната на Древната Йерусалимска Патриаршия, както и в борбата Ви за защита на принципите и ценностите на Православното Християнство», подчерта гръцкият Президент Прокопис Павлопулос по време на своето посещение в Израел при срещата си с Йерусалимския Патриарх Теофил III в Йерусалим.

«С оглед на това, в този контекст предвиждаме, позовавайки се на водещия пример на Еладската Църква, Вашата пълна подкрепа към Вселенската Патриаршия на Константинопол и към Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей в неговата борба за представляване и за подкрепа на всички православни християни, особено в днешните мъчни и смутни времена», отбеляза гръцкият Президент (виж тук).

Накрая, Йерусалимският Патриарх подари на Президента и на неговата съпруга Иконата на Света Богородица Йерусалимска. 

Йерусалимският Патриарх се зарадва на думите на Президента, че той получава пълната подкрепа на Гръцката държава във всяко едно отношение и че няма от какво да се притеснява (от московския натиск и изнудване). 


С други думи, казано на каноничен език Йерусалимският Патриарх много скоро ще помене в своите Диптиси Киевския Митрополит и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний (известно в България като признаване на автокефалията на Православната Църква на Украйна).

Тук на тези снимки Йерусалимският Патриарх е щастлив, самоуверен и е получил дългоочакваната подкрепа от гръцката държава срещу руския произвол, натиск и тормоз. Това беше краят за Московия в Йерусалим, както няколко пъти отбелязвахме от Doxologia INFONEWS.DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal