Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на България » Българката Ния, която прие исляма на 16-годишна възраст заради плътската си страст към един арабин. С коментар (ВИДЕО)

Българката Ния, която прие исляма на 16-годишна възраст заради плътската си страст към един арабин. С коментар (ВИДЕО)


Автор: Йордан Георгиев

Скъпи читатели, това, което бихме искали да изразим и изкажем с няколко думи от екипа на Doxologia INFONEWS, е нашето огромно възмущение и разочарование от постъпката на това неграмотно в религиозно отношение момиче, което е обърнало гръб на Бога.

В статията и репортажа на НОВА ТВ това момиче е представено като християнка! Християнка не може да приеме исляма доброволно заради плътските си желания към един арабин! Второ, забележете как водещата започна от самото начало да внушава, казвайки: „Главният герой е едно 18-годишно момиче, което избра да бъде различно“. Е, нали това навсякъде ни се внушава – да бъдем различни. Всички хора на земята поначало сме различни. Но тук се внушава, че няма проблем. Няма нищо лошо в това да станеш мюсюлманин, защото искаш да си различен. Водещата, с цел да бъде уникална в изказа, не се усети, че тя призова повечето млади да приемат исляма, за да бъдат различни. Думите ѝ са осъдителни и кощунствени. Хубаво е първо да се мисли и после да се говори, особено когато става въпрос за публична личност.


След това забележете, че момичето, което е приело исляма, за целите на предаването на НОВА ТВ, за да е по-автентично и въздействащо, екипът го кара да влезе в Митрополитския Свещен Храм на Света Неделя (Кириаки) в София, за да запали свещ и да се „помоли“! Това показва, че проблем с непознаването на Православната вяра няма само момичето, приело исляма, но и екипът на НОВА ТВ, заедно с журналистката Мария Йотова. Е, нали си направи „прекрасното“ предаване. За нея това е най-важното, а  какви ще бъдат последиците – явно …няма никакво значение. Отделно, предстоятелят на Митрополитския Храм не попита ли екипа на НОВА ТВ, защо снима, какво снима и кого снима? Нима така свободно всеки може да си прави репортажи в храмовете на нашата поместна Църква? Дали предстоятелят на този храм знае, че всъщност се снима кратко филмче за една мюсюлманка, влязла в православния храм, за да бъде заснета? Това е подигравка с нашата Православна вяра! А сега някой трябва да направи късометражно филче за екипа на НОВА ТВ и за неговото религиозно невежество.  

Докъде я докарахме: 16-годишно момиче да приеме исляма, заради плътските си страсти към един арабин, с когото се запознала във фейсбук! Майка му била българка, а баща му бил арабин. Тя била възхитена от исляма, много ѝ харесвал. Нека да я пратят в Саудитска Арабия, за да види в какво робство и в какви изтезания живеят жените-мюсюлманки там. Нека да усети побоищата, гаврите и униженията, на които са подложените жените там. Там жените не са хора. Те нямат стойност. Те са само за разплод и сексуални забавления. Това е мирогледът в Саудитска Арабия, която се счита за пазителка на автентичния и истински ислям.

Момичето, чието ислямско име не знаем, каза една огромна глупост в репортажа: „Аз си оставам горда българка. Това, че приех исляма, не означава, че съм се отказала от националността си. Винаги ще подкрепям моята Родина”.

Момиче, каква родина, какви пет лева!? Вероятно си била кръстена, т.е. си приела Светото Православие! Ти си предала Бога, ти си Го похулила, а ми говориш за Родина и за гордост, че си българка! Бог не иска това от теб, Той няма нужда от българщината ти, нито ти имаш нужда от националността си! Той няма нужда от нас, а ние имаме нужда от Него. Ние без Него не можем! Как да живеем без Твореца Си? Защо трябва да превръщаме живота си в ад на земята, за да предвкусим и вечния ад? Нима не искаме да отидем в Рая?

Ния, или както ти е мюсюлманското име, казваш във видеото, че си се молила, дори по свой битов начин, ходила си в Божия храм като повечето непросветени битови християни в България. Дори си била свещопалка* като повечето, както разбрахме от репортажа!

Момиче, което си приело исляма, дори твоето семейство не те приема, но не защото си се отказала от Бога, понеже явно и те не са Го приели също като тебе, а защото сме били под турско робство пет века! Това е безбожното оправдание. Проблемът не е това, че сме били пет (5) века под ислямско робство, а това, че една голяма част от нашите деди предадоха Бога, приемайки исляма. Разбира се, друга част напълниха Царството Небесно, а по-голямата част от малкото запазили своята вяра в Бога я предадоха на нас, за да …я захвърлим и да обърнем гръб на Бога, на Неговата Пресвята Майка Богородица и на Неговите Светии, както и на Неговата Православна Църква.

Но трябва да си зададем и много важния въпрос: Откъде идва този проблем с приемането на исляма от млади хора, най-вече от момичета и млади жени? Отговорът ще го открием, ако се върнем назад в историята и по-точно в опитите на исляма да нахлуе в Европа.

Мюсюлманите не успяха да завладеят Европа в последните 1300 години. Първо, опитаха да покорят Старата Европа през Иберийския полуостров (Испания и Португалия), където повече от седем (7) века на Реконкиста местното християнско население се бореше и сражаваше с ислямските завоеватели къде успешно, къде неуспешно. Дори маврите и берберите мюсюлмани стигнаха чак до Франция, но там срещнаха голяма съпротива и не продължиха навътре към сърцето на Европа. След това от 12 век постепенно селджуците мюсюлмани, а по-късно османците мюсюлмани завладяваха православната империя Византия, докато не я унищожиха на 29 май 1453 г. Преди това паднаха под ислямския ятаган и християнските балкански царства. В по-късни периоди ислямът стигна до портите на Виена, която не успяха да превземат. Така също се предотврати навлизането на исляма в сърцето на Европа. Ислямското робство на Балканския полуостров продължи пет (5) века, а полуостров Мала Азия (дн. Турция) така и не се освободи от исляма, където в момента има все още милиони криптохристияни**, каквито лично познавам, и които изповядват Православната вяра в ислямско робство и унижения. Но въпреки всичко го правят, защото вярват в Бога. А ние в България, където имаме всички свободи, не приехме най-голямата свобода – да познаем Бога, да му служим, защото само тогава ще сме свободни: „Тогава Иисус казваше на повярвалите в Него иудеи: ако вие пребъдете в словото Ми, наистина сте Мои ученици, и ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни“ (Йоан 8:31-32).

И така, това са двата неуспешни опита на исляма да завладее християнска Европа. Процесът на ислямизация на Руската Федерация, който тече вече 50-60 години, е напълно успешен пример за нас, какво ще стане и при нас. Според различни прогнози и изследвания, към 2050 г. мюсюлманите в Русия ще бъдат повече от 1/3 от населението ѝ. Този процес започва да се заражда и да работи успешно и в старата християнска Европа. Този процес води своето начало още след 1950-60 г., когато започва сериозното икономическо развитие на страните от Европейската икономическа общност (сега Европейски съюз). Тази материална алчност на скандинавските държави, както и на държави като Германия, Нидерландия, Белгия, Франция и Великобритания, които с цел да набавят евтина работна ръка за своите индустрии, да натрупат повече материални богатства, се наложи да привлекат мюсюлмани от бившите британски, нидерландски и френски колонии.

Ето, това беше първата фаза на ислямизация на Европа. Това мюсюлманско население така и не се интегрира и не се приобщи към европейските християнски ценности. Е, как да го направи при положение, че в исляма ясно е записано, че след като мюсюлманите станат над 20% в рамките на определена общност от неверници, тогава те имат правото съгласно корана да наложат шариата и ислямските обичаи. Как ще ги наложат? Чрез европейските демократични и толерантни закони, които те много добре познават и използват в тяхна полза. Оттук започва втората фаза на ислямизация.

Другият важен въпрос е: Как ще се увеличи мюсюлманското население, за да премине прага от 20%? Най-естествено това да стане е с много висока раждаемост. Но въпреки всичко, колкото и да е висока, това е един бавен процес на ислямизация, за който са нужни поне 50-60 години, а според тях моментът е сега и не бива да се изпуска. Другият вариант, който те също използват успешно, са икономическите емигранти и бежанците, бягащи от Сирия, Афганистан, Пакистан, Ирак, Алжир и от другите мюсюлмански страни. Защо не отидоха в Саудитска Арабия, Катар или ОАЕ? Тези страни са най-богатите мюсюлмански страни в арабския свят и едни от най-богатите в света. Е, няма да отидат там, защото именно тези три държави ги финансират и подпомагат да отидат в Европа, за да бъде тя постепенно ислямизирана.

Но и този подход е твърде бавен, муден и не е сигурен, защото ЕС в последно време като цяло, с изключение на ислямофилска Германия, има индикации да промени рязко своята политика спрямо мюсюлманите бежанци и емигранти. Затова влиза в действие следващата възможност, която предлага самият коран – приемането на нови членове, на нови мюсюлмани. В случая става въпрос най-вече за жени и момичета, които ще приемат исляма, заради любовта си към някой красив, снажен, богат мюсюлманин, а може би и добър любовник, което е и истинската стратегия на мюсюлманите. Всички тези слабости на европейките и рускините са много добре познати на стратезите в ислямския свят. Този вариант е най-сигурният вариант, тъй като той ще даде най-добри и трайни резултати. В Русия действа успешно повече от половин век, още от времето на Съветския съюз, където са се толерирали смесените в религиозно отношение бракове, въпреки, че религията е била забранена и обявена като опиум за народа. Много рускини приемат исляма по този начин. Този метод действа и в Европа – много западноевропейки приеха исляма и приемат исляма, че дори и отидоха в Сирия заедно със своите съпрузи-джихадисти за създаването на т.нар. ислямска държава (ISIS). Повечето от тези западноевропейки в Сирия останаха живи заедно с децата, които са плод на любовта им с джихадистите. Повечето от тези джихадисти бяха убити в Сирия. Мюсюлманките започнаха да се завръщат в Европа със своите деца-мюсюлмани. Ето, по този начин много бързо ислямът ще се разпространи.

Интересен е също и въпросът: Къде ислямът има най-голяма и добра почва в Европа, освен в Русия? Отговорът е прост – във Франция, Германия, Нидерландия, Скандинавия и в бившите социалистически страни от Източна Европа. Какво е общото между тези страни, освен континента Европа и християнската цивилизация? Това, което ги свърза, е безбожието и отстъплението от Бога. В Западна Европа преди 1000 години, а в Източна Европа и Русия отпреди 100 години с идването на комунизма и не само той. Една от тези страни е България с едно немалко безбожническо и суеверно население. Точно този тип хора са мишената на исляма. Отделно, в България има една голяма мюсюлманска общност от турци, българи, помаци и цигани, която традиционно изповядва исляма. Тази общност е между 700 000 и 1,2 млн. души. Разбира се, официалната статистика крие истинските данни. Тук не става въпрос за тези мюсюлмани в България, а за българите битови или обрядни християни. Те са обектът на ислямизация. Ислямът им предлага илюзии и рай на земята. Първо ги привлича чрез арабския език, арабската музика, култура, кухня и чрез позволения, но скрит разврат в ислямското семейство, а после чрез „прекрасните“ и „мили“ думи в корана, изречени от Аллах. А ние православните много добре знаем, че това не са думи на Бога, а на дявола, явил се като „архангел Гавриил“ (Джабраил) при поредните епилептични припадъци на Мохамед. Затова Богът в Светото Писание, не е същият, който е в корана! Най-податливи на всичко това, което беше посочено по-горе, са момичетата и младите жени. Те са готови на всичко само и само да се залюбят с някой арабин, който ще да е богат шейх, който ще ги обсипе със злато, с много храна, лукс и разврат. Всички тези материални удоволствия привличат невъцърковените, изоставените и необгрижените битови християни от нашата поместна Църква.  Православната Църква като цяло не може да им предостави тези материални блага и удоволствия тук на земята, но може да им предостави Рая в Божието Царство, ако те сами го поискат. И както казва Светият Апостол и Евангелист Матей: „…царството небесно бива насилвано, и насилници го грабят(Мат. 11:12). При Бога са големите богатства, а не в исляма. Както посочва Светият Евангелист, ние трябва насила да влезем в Царството Небесно. Дори ще ни е достатъчно ако влезем само отдалече да зърнем Бога, ако не бъдем удостоени да лежим в нозете Му.

Това момиче от репортажа е отхвърлило всичко това, за да се принизи и да се отдаде на плътската страст и религиозното си невежество. Кой трябваше да ѝ обясни всичко това? Това трябваше да ѝ го обясни нашата Църква. Ще дойде време, когато вече ще бъде много късно за катихизация на населението в България. Положението ще бъде изпуснато, както казва народът.

За съжаление, има много хиляди случаи на българки приели исляма доброволно и то заради плътска любов към своя съпруг-мюсюлманин. Една голяма част от тях са приели исляма, а друга най-малкото празнува техните ислямски празници, попивайки от самия ислям.

Крайно време е Православната Църква в България да бъде по-активна и най-после да катихизира милионите православно неграмотни и невъцърковени българи. След като Църквата не им обръща внимание, други ще им обърнат внимание. Те ще бъдат привлечени със сладките лъжи, измами и заблуди на исляма, протестантството, дъновизма, вангелизма и още какво ли не…


* Този термин „свещопалец“ е измислен от български монах, който за сега не желае да му се споменава името. За свещопалците е характерно и най-важно да запалят свещ в Божия храм, дори някои от тях не влизат в храма за друго, освен запалване на свещ, дори не се молят пред Светите Икони, даже и не ги целуват. За тях е по-важно да запалят един сноп свещи. Чрез запалването на този сноп свещи те чувстват своето „успокоение“ и изпълнен дълг, че са били в храма за здраве или за късмет.

** Криптохристиянин – християнин, който изповядва своята вяра скрито и тайно от другите, поради опасност за него и неговото семейство. В повечето случаи такива криптохристияни има в мюсюлманските страни, в Индия, Китай и други, където публично изразяват и изповядват съвсем различни идеологии и религиозни учения. В Турция има огромен брой криптохристияни, които изповядват своята Православна вяра тайно в пригодени за това тайни параклиси в своите домове.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal