Начало » Новини » Светът » Архиепископ Стефан от Църквата в Северна Македония изказа своята признателност към Вселенската Патриаршия за приемането на апелацията (VIDEO)

Архиепископ Стефан от Църквата в Северна Македония изказа своята признателност към Вселенската Патриаршия за приемането на апелацията (VIDEO)

 
 
Превод: Йордан Георгиев
Охридската Архиепископия в Северна Македония приема добрите намерения на Вселенската Патриаршия, като изрази своята признателност към нея във връзка с последните събития относно църковния въпрос.Важно е да се припомни, че на 13 януари Вселенският Патриарх прие служебния и бившия премиер на Северна Македония във Фенер като изрази желание да разреши този църковен проблем.
 
Архиепископ Стефан в своята проповед по случай Свето Богоявление на 19 януари (по юлианския календар) благодари на Вселенския Патриарх за приемането на апелационната жалба, към която прибегна Охридската Архиепископия (МПЦ).

 
 
«В гласa на Майката Църква на поместните Църкви, като в онзи глас на Предтечата в пустинята, гласът на оптимизма (надеждата – Бел. прев.), който призовава да се подготви пътя на нашата Църква и да изравнят пътищата за приемането ѝ в семейството на поместните Православни Църкви», каза Архиепископ Стефан.
 
Първият в Църквата на Северна Македония определено подчерта какво е желанието на клира и на народа, казвайки: «Благодарим на  Негово Всесветейшество Патриарх г-н г-н Вартоломей за започнатото от него, че прие апелационната жалба и чу гласа на православния ни народ, че желаем Евхаристийно единство с всички православни християни».
 
По време на празничната служба, Архиепископът се помоли Бог да просвети както Църквата в Сърбия, така и Църквата в Северна Македония да се движат в правилната посока за разрешаване на църковния проблем.
 


Източник: Ρωμαλέω Φρονήματι

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal