С Божествена Литургия в Атинската Архиепископия, приключи посещението на Митрополитите от Църквата на Украйна в Гърция (СНИМКИ)


Превод: Йордан Георгиев

С архиерейско съслужение в храма на „Света Марина“ в Илиуполис (Атина), Архиереите и клириците от Автокефалната Църква на Украйна завършиха своето поклонническо посещение в Гърция.

Митрополитите Симеон и Александър от Православната Църква на Украйна съслужиха с Андруския Епископ Констандий (викарен Епископ на Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним),  както и с клирици от Атинската Архиепископия.

Трябва да се има предвид, че това е първото официално поклонническо посещение на клирици и миряни от Църквата на Украйна в Еладската Църква след признаването на нейната автокефалия, която предизвика острата реакция на Москва.

Тук може да видите всички снимки и видео материали от предишните публикации в Доксология БГ по тази тема: (Митрополитите Симеон Виницки и Александър Переславски от Църквата на Украйна са на поклонение в Гърция ) и (Фокидски Митрополит Теоктист: Вече няма да бъдат приемани в нашата Епархия клирици и миряни от Руската Църква, които не признават автокефалията на Църквата в Украйна). 

Радваме се скъпи наши читатели и почитатели, че Доксология БГ ви направи съпричастни с това прекрасно и изпълнено с много любов поклонническо пътуване на Архиереите, клириците и миряните от Църквата на Украйна из монастирите, храмовете и природните забележителности на Централна и част от Южна континентална Гърция.

Снимки от служението  в храма „Света Марина“, Илиуполис (Атина), 15 ноември
Снимки от храм „Свето Благовещение“ и параклиса, където се пазят Светите Мощи на Свети Григорий, Патриарх Константинополски и на Преподобномъченица Филотея Атинска, 15 ноемвриНа тази снимката по-долу виждате двама провокатори, изпратени от Москва, които са викали и крещяли като бесновати: „Нашият Блаженейший (този титул се дава само на Предстоятел на поместна автоекфална Църква) ‘Киевски’ (той няма Томос, с който да докаже, че е „Киевски“ Митрополит) Митрополит Онуфрий. Вие ще горите в ада!“ Единственото вярно е, че Митрополит Онуфрий е Митрополит на Руската Църква в Украйна, която противоканонично е нахлула в диоцеза на Вселенската Патриаршия, а от 05/01/2019 в диоцеза на автокефалната Православна Църква на Украйна с Предстоятел Митрополит на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний.

Изразът „Вие ще горите в ада“ е характерен за бесновати-фанатици с единия крак, извън Църквата и с отровено от омраза сърце, които се считат за по-висши съдии от Бог, че да съдят и да знаят нещо, което само Бог знае, кой къде ще отиде – в ада или в рая. Тези лица бяха помислени от гърците, които минаха в района за болни или от някаква националистическа група или секта. Гърците ги предупредиха да се държат прилично или ще извикат полицията. След като чуха за полиция двамата руски провокатори напуснаха района, по информация на Доксология БГ.Снимки от посещението на древния монастир от X в. „Свети апостол и евангелист Лука“ в Дистомо, 14 ноемвриХрам „Свети апостол Андрей Първозвани“, Патра, 13 ноември

Храм „Свети Николай Чудотворец“, с предстоятел архимандрит Поликарп, Патра
Поклонниците имаха възможност да се поклонят пред Мощите на Свети Великомъченик Пантелеймон, Свети Поликарп, епископ Смирненски, Свети апостол Матей, Свети Николай Чудотворец и частица от Светия Животворящ Кръст Господен, 13 ноември


Посещение на Мемориала на разстреляните от нацистите на 13 декември 1943 г. в Калаврита около 1200 мъже, жени и деца от околните села. Жертвите са разстреляни на това място, където е построен Мемориал в тяхна памет. Архиереите и клириците от Църквата на Украйна отслужиха Панихида за невинните жертви.
Монастир „Великата Лавра“
Монастир „Мега Спилион (Велика Пещера)“. Тук се съхранява една от трите запазени икони на Пресвета Богородица, изографисана от Свети апостол и евангелист Лука
Завръщане в Украйна, „Международно летище „Бориспол“,16 ноември, 3:30ч. сутринта
DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal