Руски свещеници на протест пред гръцкото и турското посолство в Москва (VIDEO)


Автор: Doxologia News

Всеизвестният скандален руски свещеник Всеволод Чаплин за пореден път скандализира Московската Патриаршия, излизайки да протестира пред гръцкото и турското посолство в Москва. Той реабилитира всички престъпления на изверга Сталин, за когото преди време каза, че съживил  Църквата в СССР. Дори оправда убийствата на свещеници, защото „не всеки свещеник е бил убит за вярата“. Той дори казва една истина, че в Руската Църква няма единно мнение относно личността на Сталин! Именно за това, той и част от руските свещеници и миряни считат са светец този изверг, когото са изписали на икона. Все още Руската Църква официално не е канонизирала този изверг. Може би един ден като надделее мнението на любителите на Сталин, тогава ще бъде „канонизиран“ (виж тук).


На 18 ноември свещенослужителят от Московската Патриаршия излезе на протест първо пред посолството на Република Гърция в Москва. За целта той използва плакат с карикатура на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис, който стои върху стол на Демократическата партия на САЩ, а Главите на Александрийската Патриаршия – Папа и Патриарх на Александрия г-н г-н Теодор II и на Еладската Църква Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II са изобразени като кукли на конци. Има текст  на руски език и на гръцки език с грешки, който гласи:

Така продават вяра…

Коя вяра не е ясно? Ако е членувано би трябвало да се подразбира Православната вяра. И как я продават като изпълняват своите канонични задължения съгласно Свещените Канони и вековната църковна традиция. Може би има предвид московското разбиране за Православие: Русия е пазител на Православието, ако не е Русия нито Църква ще има, нито Православие, нито дори светът ще съществува и пр. Все светски виждания, което показва 0% църковно съзнание.

Разбира се от гръцкото посолство никой не им обърна внимание.
Наглостта му стига до там, че да отиде и пред турското посолство, където отново със саморъчно направен плакат отново на два езика: руски и турски език. Текстът гласи:

Турция! За какво са ти нужни гърци русофоби?

  1. Архиепископ Елпидофор вече е в САЩ. Това беше първата стъпка. 
  2. Втората стъпка е Вселенският Патриарх да бъде изгонен от Турция и да отиде да живее в Атина. 
  3. Третата стъпка е Пергамският Митрополит Йоаннис Зизиулас да бъде хоспитализиран в психиатрична клиника. 

И това се изрича от устата на бившия съветник на Московския Патриарх до 2014 г., а сега само „свещеник“.

По този начин той призовава Република Турция и в частност президента Реджеп Таип Ердоан да изгонят от Турция гръцкото малцинство, чиито права са гарантирани от Лозанския мирен договор. Той се опитва по този начин да настрои турското общество срещу едно малцинство, което пречи на Москва да осъществи своите планове. Безбожниците и комунистите от Московия са готови на всичко, вкл. да настроят една етническа общност срещу друга независимо, че това може да доведе до насилие и дестабилизация в отношенията между Гърция и Турция, а оттам в НАТО и ЕС, което е и целта на Русия.

За този агент в расо най-важното е щом Турция е партньор на Русия, значи вече обществото ѝ е русофилско, следователно това общество не може да търпи хора, които не са съгласни с политиката, действията, агресията и вмешателството на Москва в църковните дела.

Полицаят, който пази пред турското посолство прикани тези самозванци да напуснат района.


Този хулител, наричащ се свещеник не за първи път има такива прояви. Преди време той нарече, че Еладската Църква, а в последствие и Александрийската Патриаршия са „отпаднали“ от Църквата и са изпаднали в „ерес“ като Вселенската Патриаршия. Нарече Главите на тези Църкви, че са американски агенти и продажници, дори стигна до лични обидни квалификации към личностите на тримата Предстоятели.

Реакция от Московската Църква и Русия по отношение действията на това лице няма до този момент, тъй като те са основните двигатели на този хулител.

Този хулител е придружен от малка група съмишленици, сред които и други свещенослужители от Московската Патриаршия.

От това лице през цялото време на неговите изяви на 18 ноември и преди това не се каза и една дума от Свещените Канони като аргумент на неговите твърдения. Няма и да каже, защото няма такива.

От всичко това Московската Патриаршия отново доказва, че е в апостасия (отдалеченост) от Православната Църква, не само чрез спирането на поменаването на Вселенския патриарх, изпадайки в еклисиологична ерес, което от своя страна доведе до създаването от Москва на схизма в неин ущърб.

От Doxologia News дори и не желаем да коментираме клеветите и обидите, които използва срещу тримата Предстоятели и гръцкия министър-председател. Може да ги чуете и прочетете в предоставени от нас източници. 

Нека видят всички в България и най-вече боледуващите от ереста русофилия какво представлява Московската Патриаршия.

За повече подробности прочетете тук:  ИНТЕРФАКС & ИНТЕРФАКС РЕЛИГИЯ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal