Отец Николай Балашов: Оценяваме инициативата на Йерусалимския Патриарх


Автор: Андонис Триандафилу
Превод: Александър Иванов

Разбира се, тъкмо като сценарий Московската Патриаршия изрази своето удовлетворение от това, което обяви Йерусалимският Патриарх. Веднага отец Николай Балашов излезе, за да доманипулира информацията и да подготви подходяща почва, за да засади поредните манипулации на руския империализъм.

Той каза: «Трябваше някой да поема тази инициатива… Това е много добре, че тази инициатива идва от Предстоятеля на „най-старата“, на „първата“ Православна Църква и „Майка“ и на всички други».

Според думите му Руската Църква е готова да подкрепи всички усилия, които ще доведат до развитие на братското общение и диалог между поместните Църкви.

Източник: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO

Думите на Балашов издават истинския план на Москва. Планът е всеизвестен– тя иска да подрони авторитета на Майката Църква Вселенската Патриаршия, наричайки Йерусалим Майка Църква, което е недопустимо. Второ, Москва явно отрича първите Вселенски Събори, които ясно под въздействието на Дух Светий ни казват, кой е Майка, кой е Древен и кой е Първи, а не посткомунистическа Москва! Не случайно тези решения се наричат БОГОВДЪХНОВЕНИ.

От Doxologia News считаме, че е крайно време Вселенският Патриарх да вземе мерки срещу действията на Москва. На всички православни християни ни писна повече от една година да се занимаваме с боледуващата Московска Църква, нейната агресия, заплахи, изнудвания, както и настройване на православни християни срещу православни християни.

Не може нова Църква, със съмнителна автокефалия, с липсващ Томос, която стотици пъти е нарушавала изключително грубо Свещените Канони, макар да беше наказана от Бог със 141 години извън Църквата (схизма), 200 години пълна зависимост от царя и ликвидирана Патриаршия, както и повече от 70 години абсолютно безбожие, която така и не си взе поука, защо Бог я наказа! И тази същата да търси сметка и да дава акъл на Древна Патриаршия, а още по-малко на Вселенската Патриаршия, какво да прави! Нека Москва да си знае мястото! Като не ѝ харесва в Православна Църква, видно от нейните действия се е запътила към отпадналата Римската Патриаршия. То не бяха провокации, то не бяха интриги, то не бяха изнудвания, то не бяха заплахи, то не бяха фалшиви новини, то не бяха лични обиди и нападки към личността на Вселенския Патриарх, на Предстоятели на поместни Църкви, на Митрополити, на Епископи и т.н.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal