Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Гърция » Новият Митрополит на Калаврита г-н Йероним беше интронизиран в град Егео (VIDEO & СНИМКИ)

Новият Митрополит на Калаврита г-н Йероним беше интронизиран в град Егео (VIDEO & СНИМКИ)


Превод: Йордан Георгиев

В радостна атмосфера и вълнение град Егео, днес на 23 ноември прие новия Митрополит на Калаврита и Егалия г-н Йероним.

Новият Митрополит на Калаврита и Егалия г-н Йероним беше придружен от Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II. Двамата бяха посрещнати и приети от клира и народа на площад „Агия Лавра“.


След това управляващият Светата Митрополия бившият Митрополит на Калаврита и Егалия г-н Амвросий приветства за добре дошъл новия Пастиреначалник като му предаде пастирския посох* (тояга на български книжовен език – Бел. прев.)

Последва приветствие от кмета на Община Егео г-н Димитрис Калогеропулос на площад „Агия Лавра“, както отговора на това приветствие от новия Митрополит на Калаврита и Егалия г-н Йероним.


След това Високопреосвещеният г-н Йероним с голяма тържественост се отправи към катедралния храм „Света Богородица Фанеромени“, където беше церемонията по интронизирането.

В храма той беше посрещнат от множество вярващи, които се провикваха ДОСТОЕН, ДОСТОЕН… След това Главният секретар на Свещения Синод на Еладската Църква Епископа на Ореон г-н Филотей прочете решението за избора на новия Митрополит на Калаврита и Егалия.

*Посох – ненужен русизъм в българския книжовен език


СНИМКИ
Източник: ΡΟΜΦΑΙΑ

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal