Митрополитът на Фтиотида г-н Симеон посети болница и старчески дом

Превод: Йордан Георгиев
На 17 ноември, в неделя следобед Митрополитът на Фтиотида г-н Симеон осъществи пастирски посещения с любов, чрез запознанството и общуване.
Като начало достопочтеният Пастиреначалник посети в 17:00 ч. главната болница на Ламия, придружен от своя протосингел архим. Ангелос Антопулос и главния Архиерейски наместник протопрезвитер Неофит Рафаилидис.
На входа Митрополитът беше сърдечно посрещнат от управителя на болницата г-н Евангелос Хадзимаргаритис, заместник управителя г-н Андреас Колокитас, членовете на Управителния съвет, както и от много лекари.
Продължително време Митрополитът разговаря с тях по различни теми, касаещи болницата и като увери управата ѝ, че Свещената Митрополия на Фтиотида винаги ще бъде деен помощник и поддръжник на тяхното дело.
Управителят на болницата г-н Хадзимаргаритис подари сребърна икона на Свети Нектарий Егински, Епископ Пентаполски и Чудотворец, както и една книга за историята на Ламия.
Високопреосвещеният посети всички болнични стаи във всички клиники и с отеческа обич пожела на болните бързо оздравяване, както и Бог да им дарува сили в тяхната Голгота.
За спомен от своето посещение той подари на всички като благословение една иконичка на Светия наш Отец Симеон Нови Богослов, където на задната ѝ страна има дата и посвещение с подписа на Пастиреначалника.
Всички без изключение болни, лекари и болничен персонал с чувство на вълнение и радост благодариха на Митрополита за благословеното му посещение, което ги е изпълнило с надежда и със сила.
***
След това Пастиреначалникът отиде в Старческия дом на Свещената Митрополия  „Фондация Аргирис–Петрис приют за възрастни хора“ в Стилида.
Директорът на Старческия дом архим. Максим Николопулос и персоналът очакваха Митрополита в дворното пространство пред Старческия дом и със синовна обич и уважение го приветстваха с добре дошъл.
В приемната зала на първия етаж възрастните мъже и жени посрещнаха нашия Пастиреначалник с чувства на ентусиазъм и радост като ръкопляскаха и постоянно се провикваха ДОСТОЕН.
Продължително време имаха едно приятно общуване с любов и чрез запознанство, когато Пастиреначалникът обикали всички места в Старческия дом и посети стаите на прикованите на легло възрастни хора.
Накрая Митрополит Симеон благослови вечерната трапеза и вечеря заедно с възрастните хора.
Източник: ΡΟΜΦΑΙΑ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal