Митрополитите Симеон Виницки и Александър Переславски от Църквата на Украйна са на поклонение в Гърция (СНИМКИ)


Превод: Йордан Георгиев

Двамата Митрополити са на планирано и организирано поклонение в Гърция от 9 до 15 ноември, заедно с  клирици и миряни от техните епархии, както обяви на 30 октомври Доксология БГ (виж тук)

От няколко дена различни руски и чужди сайтове, финансирани от Кремъл за разпространение на руската пропаганда по света постоянно твърдяха, че поклонническата група, водена от двамата Митрополити от Църквата на Украйна не били приемани никъде в Гърция, било им забранено да служат, да посещават храмове и монастири, да общуват с клирици от Еладската Църква и т.н. Разбира се, това е абсолютна неистина, част от руската пропаганда, която цели да поддържа фалшивата илюзия в привържениците на Русия и на РПЦ, че никой не желае нито Архиереите, нито клириците, нито миряните от новата автокефална Църква на Украйна. Едва ли не те не са приети в Гърция. Разбира се всичко това не отговаря на истината.

Двамата Митрополити и клириците с тях са на поклонение в Гърция с благословията от една страна на Киевския Митрополит г-н г-н Епифаний, и от друга страна, на Атинския Архиепископ Йероним II.

Читателите на Доксология БГ имат възможността, както винаги първи и единствени в България да бъдат осведомени обективно и оглед на истината по всички въпроси, касаещи Православната Църква на Украйна:

Монастир „Пантократор“, Пендели, АтикаМонастир „Свети Ефрем Нови“, Неа МакриМонастирите в Метеора


Служение в храм „Свети Йоан Руски Чудотворец“, Прокопи, Евбея


Монастир „Свети Давид Евбейски“, където се намират Светите Мощи на Свети Давид Евбейски и гроба на  Свети Яков Евбейски (Цаликис), Евбея


Среща с Митрополита на Фокида г-н Теоктист

На 12 ноември украинската делегация беше топло и сърдечно посрещната от Митрополита на Фокида г-н Теоктист и неговия Протосингел архимандрит Нектарий Мулациотис.

Високопреосвещеният Митрополит на Фокида г-н Теоктист благодари сърдечно на двамата Митрополити, клириците и миряните от поклонническата група, че са решили да го посетят.Снимки от  Делфи и езическия храм на Аполон
Гостите от Украйна навсякъде са били приети радушно и сърдечно. Те получиха и много подаръци, които ще отнесат в своите домове в Украйна.

Това е истинската любов и грижа на Църквата – да приеме обратното своите синове и дъщери, които до скоро по политически причини, а не чак толкова по канонически, бяха изхвърлени от Църквата, заради имперските интереси на Московската Патриаршия. Това вече е част от миналото. 

Майката Църква, Вселенската Патриаршия ги прие с много любов, докато Московската Патриаршия, която е произлязла директно от Киевската Митрополия сипе само омраза, жлъч и ненавист, наричайки близо 35 милиона членове на Църквата в Украйна –„схизматици“. И в това поведение може да се види огромната разлика между любящата Майка Църква, Вселенската Патриаршия и мразещата Московска Патриаршия. Бог не мрази своите чеда, той ги обича, защото е Любов. Божиите чеда мрази този, който се обърна срещу своя Творец и искаше да стане бог – Луцифер (дявол, сатана). Така и Московската Патриаршия се обърна срещу своята Майка, Вселенската Патриаршия и се превърна в майцеубийца. 

По информация на Доксология БГ скоро Киевският Митрополит г-н г-н Епифаний ще бъде поканен от Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним IIза да служат заедно. В украинската делегация ще бъдат включени няколко Митрополити и клирици.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal