Маскирани лица нахлуха с взлом в дома на Вселенския Патриарх

 Превод: Александър Иванов
Съгласно информацията от Вселенската Патриаршия, трима маскирани лица са нахлули с взлом в дома на Вселенския Патриарх в събота, когато се е намирала само неговата икономка. Неговият дом се  намира в много добре охраняем район в Истанбул. Отделно, как така частната охрана не е разбрала, че в Патриаршеския дом са нахлули външни лица?
Маскираните лица са записани на камерите. Съгласно гръцкия вестник „Анатоли“ в Константинопол, в този момент на нахлуването с взлом на маскираните лица, Вселенският Патриарх се е  намирал на социално събитие в Константинопол.
В Патриаршеския дом се е намирала само неговата икономка, която е разбрала за взломаджиите.
До момента няма информация дали взломаджиите са взели нещо. За инцидента е съобщено в полицията, която разследва този случай за разкриване на самоличността на извършителите на това деяние, както и тяхното залавяне и изправяне пред турския съд.
В публикацията се казва също, че в миналото е имало много такива случаи на нападения и нахлуване в домовете и офисите на видни етнически гърци, които не могат да се определят като инциденти в момента, когато турските власти публично заявяват, че се грижат за сигурността на малцинствата. И все пак, Вселенският Патриарх е известен в Турция и е религиозен лидер на православните християни, което предизвиква сериозно безпокойство, тъй като вече има взлом в неговия личен дом.
Вече идва въпросът дали силната турска държава и правителството на Таип Ердоган може да осигури сигурността на малцинствата в Турция, както и сигурността на Вселенския Патриарх.
Преди няколко дни на остров Халки имаше форум на полудържавната Фондация за турска история, където бяха изнесени доклади на омразата към Вселенската Патриаршия, Вселенския Патриарх (по принцип срещу всеки Вселенски Патриарх), както и срещу отварянето на Богословската школа на остров Халки в монастира Света „Троица“.
От Doxologia News ще ви информираме за развитието на този криминален казус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal