Загадъчно изказване на Атинския Архиепископ относно размишления за неговата оставка


Превод: Йордан Георгиев
Архиепископ Йероним II изрази своето желание да последва примера на бившия Митрополит на Калаврита и Егалия г-н Амвросий да подаде оставка, за да предостави възможност за приемственост. 

С други думи, Архиепископът отправя намек и към много възрастните Митрополити, които са боледуващи, и които не могат да обгрижват добре своите Епархии. Така се предоставя възможност на младите Архимандрити и Епископи да заемат тяхното място, според информация на 
Doxologia News.

Архиепископ Йероним IIприветства новия Митрополит на Калаврита и Егалия г-н Йероним (виж тук) на официалния обяд, организиран от Община Егео за интронизацията на новия Пастиреначалник в района, който беше избран точно, защото неговият предшественик бившият Митрополит на Калаврита и Егалия г-н Амвросий си подаде оставката. В приветствието си Архиепископ Йероним IIизрази своето желание, че иска да последва акта на бившия Митрополит на Калаврита г-н Амвросий (да си подаде оставката – Бел. прев.)

За събеседниците на Архиепископа тази фраза не представлява някаква изненада, тъй като преди време е споделял своите размишления по този въпрос. Изненадата тук е, че той за първи път го казва публично по такъв начин и на такъв повод.

Източник: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal