Представители на Вселенската, Антиохийската и Московската Патриаршии се срещнаха в Енгълуд, Ню Джърси

Представители на Вселенската, Антиохийската и Московската Патриаршии се срещнаха в Енгълуд, Ню Джърси

Сряда, 23 октомври 2019 г.
Englewood, NJ [1]

По покана на Негово Високопреосвещенство Митрополит Йосиф, Архиепископ на Ню Йорк и Митрополит на цяла Северна Америка (Антиохийска православна християнска архиепископия на Северна Америка – Антиохийска Патриаршия и на целия Изток), техни Високопреосвещенства Архиепископът на Америка г-н  Елпидофорос (Вселенската патриаршия) и Волоколамският Митрополит Иларион – председател на Отдела (департамент) за външни църковни отношения на Московската патриаршия (холандски протестантски модел на управление, приспособен към Московската Патриаршия в края на XVII век – Бел. прев.) се срещнаха в централата на Антиохийската православна християнска архиепископия на Северна Америка в сряда, на  23 октомври 2019 г.


След обяда, предложен от Митрополит Йосиф, тримата Йерархи се срещнаха насаме, за да обменят мнения относно настоящата междуправославна ситуация. В края на срещата двамата гостуващи Йерарси си размениха паметни подаръци. 

Източник: PANORTHODOXCEMES, www.antiochian.org

Какъв калугерски обяд е това, без молитва?
По информация на Доксология БГ не е имало никаква обща молитва по време на обяда! Митрополит Иларион Алфеев няма как да участва молитвено с представител на Майката Църква, намирайки се в състояние на еклисиологична ерес. Митрополит Иларион Алфеев се моли с еретици и сектанти на такива общи обяди и вечери, но с Майката Църква, не може. По информация на Доксология БГ Митрополит Иларион Алфеев не е бил доволен от разговорите, което си личи и по изписаното изражение на неговото лица. Нека да не забравяме, че Митрополит Иларион Алфеев вече цяла година обвинява Архиепископа на Америка г-н Елпидофор (бивш Пруски Митрополит) като главен „идеолог“ за автокефалията на Православната Църква на Украйна. Такива философски изрази „идеолог“ и „идеология“ са чужди на Православието, но много често използвани от секуларизираната Руска Църква, контролирана и използвана от Кремъл и ФСБ като лост за влияние и натиск в Православната Църква.

[1] Град Енгълуд е малко градче в окръг Бъргън, щата Ню Джърси на около 15 километра от Ню Йорк.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal