ПОЗОРНО: Руснаци раздават брошури срещу Вселенската Патриаршия пред Синода на Еладската ЦъркваТова са поддръжници на Руската Църква в Украйна, съгласно статията на ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO

Коментар: Андонис Триандафилу
Превод: Йордан Георгиев

Няма и един ден след скандалното изявление на Митрополит Иларион Алфеев с директни заплахи към Еладската Църква, че тя трябва да остане неповлияна от външен натиск в решението си по украинския въпрос, когато двама поддръжници от Църквата под руско влияние на митрополит Онуфрий се появиха пред Синодалната Палата, раздавайки книжка на гръцки език.

 

Книгата е съставена от журналиста Андрей Власов от „Съюза на православните журналисти“ (люпилня на фалшиви новини – Бел. прев.) със заглавие „Обратната страна на Томоса за автокефалия“, като описва срещи на журналиста с енориаши от Руската Църква в област Ривне от Украйна, които заявяват, че са подложени на натиск, заради Томоса, който е подписал Вселенският Патриарх.

Съгласно бележката на автора, същият е посетил тези райони миналия септември, като отбелязва, че „Вярващите са били бити, лишени са от собствеността си, от покрив на главата. Живеят в атмосфера, изпълнена с омраза, заплашени с телесни увреждания, включително и децата. Обиждат ги и ги унижават. Под заплаха са да бъдат уволнени от работа или лишени от други средства за преживяване, опитват се да ги принудят да се откажат от Христовата Църква и да отидат в Православната Църква на Украйна“.

Заслужава си да се отбележи, че „Съюзът на православните журналисти“, въпреки заглавието не представлява признат журналистически съюз, а един сайт с руско влияние, който ежедневно публикува текстове срещу Вселенския Патриарх и неговите решения във връзка с украинския въпрос.

Коментар: Йордан Георгиев

Такива агитационни листовки с религиозна пропаганда се раздават от сектата на Свидетелите на Йехова. Господи, какво безсилие и падение на ръководството на Руската Православна Църква и нейното представителство в Украйна?

Митрополит Иларион Алфеев не излъга във вчерашното си изявление в РИА НОВОСТИ, като каза, че Еладската Църква е автокефална и трябва да вземе самостоятелно решението за ПЦУ без никакъв „външен натиск“. Обаче в  Русия под „външен натиск“ се разбира всякакъв друг, но не и руски. И за това днес той спретна тази грозна сцена пред Синода. Масово гърците ги подминават и хвърлят тези книжлета в кофите за боклук и не се поддават на тази пропаганда срещу Църквата от хора с липсата на каквото и да е църковно съзнание и морал.


Източник: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal

C O M M E N T S