Епископ Мелхиседек Хачидзе от Грузинската Църква поздрави Киевския Митрополит Епифаний за признаването на ПЦУ от Еладската Църква

 

Автор: Доксология БГ


Епископ Мелхиседек Хачидзе от Грузинската Православна Църква публикува в своя фейсбук профил изрази своята радост от решението за признаване на автокефалията на Църквата на Украйна, поздравявайки на грузински и гръцки език Предстоятеля на новата поместна Православна Църква на Украйна г-н Епифаний.

Той написа следното: 

Свещеният Синод на Еладската Църква (Гърция) призна автокефалията на Църквата на Украйна. Достойни! Надявам се, че Свещеният Синод на Грузинската Църква скоро ще признае автокефалията  на Украинската Църква. (виж тук)

ელადის (საბერძნეთი) ეკლესიის წმინდა სინოდმა აღიარა უკრაინის ეკლესიის ავტოკეფალია. ΑΞΙΟΙ. იმედია, საქართველოს ეკლესიის წმინდა სინოდიც ვაღიარებთ უკრაინის ეკლესიის ავტოკეფალიას.


Важно е да се отбележи, че по-голямата част от митрополитите на Грузинската Църква са за признаване на автокефалията на ПЦУ.

След признаването първо от Еладската Църква на автокефалията малко по малко и останалите Църкви ще я признаят, въпреки неописуемия натиск от страна на Руската Църква.

Доминото започна да пада! Първа бе Еладската Църква, която откри пътя и на другите поместни Църкви за признаването на автокефалията.

По наша информация не само в Грузия, но и в Румъния, Кипър, Александрия, Йерусалим и Албания са приели са радост тази новина, дори и в Антиохия и Сърбия, макар плахо да заеха страната на Руската Църква! Коя ще е следващата поместна Църква, която ще признае автокефалията на ПЦУ!
DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal

C O M M E N T S