Начало » Новини » Светът » Двама митрополити от Църквата на Украйна на голямо поклонническо пътуване в Гърция между 9 и 15 ноември

Двама митрополити от Църквата на Украйна на голямо поклонническо пътуване в Гърция между 9 и 15 ноември

Переславско-Хмелницко-Вишневския Митрополит г-н Александър & Виницко-Барския Митрополит г-н Симеон

Поклонническият център „Тавор“ от Переславско-Вишневската епархия заедно с поклонническия отдел към Виницко-Барската епархия от Православната Църква на Украйна набират групи за поклонение на Светините в Централна Гърция. Пътуването е планирано за 9 до 15 ноември 2019. Поклонническите групи ще бъдат ръководени от Виницко-Барския Митрополит г-н Симеон и Переславско-Хмелницко-Вишневския Митрополит г-н Александър. Това ще бъде първото голямо поклонническо пътуване до Гърция след признаването на автокефалията на ПЦУ от Еладската Църква. Каним Ви заедно да се помолим на Свети Мощи на Свети апостол Андрей, Свети Нектарий Егински и Свети Йоан Руски Чудотворец.

Програмата за поклонението е следната:


Ден първи, събота, 09.11.2019, Празникът на Свети Нектарий Егински
11:00 Божествена Литургия в монастира Света Троица, остров Егина. Посещение на монастира на Света Марина. Разходки.

Ден втори, неделя, 10.11.2019
7:30 Божествена Литургия в монастира Света Троица
Разходки. След това връщане в Атина и заминаване за остров Евбея.

Ден трети, понеделник, 11.11.2019
7:30 Божествена Литургия в храма на  Свети Йоан Руски
Посещение на монастира на Свети Давид, Разходки, Посещение в Итеа.

Ден четвърти, вторник, 12.11.2019
Посещение на Делфи. След това посещение на древния монастир на Свети евангелист Лука и Арахова.

Ден пети, сряда, 13.11.2019
Посещение на Пелопонес. Посещение на монастира Мега Спилеон (Велика Пещера), където се намира чудотворната икона на Света Богородица и една от трите Свети Икони в света, които лично са рисувани от Свети апостол и евангелист Лука с автентичния образ на Света Богородица. След това на древния монастир Великата Лавра, където се намира Светата Глава на преподобния Алексий човек Божий и Светата Глава на Свети Филарет Милостиви. След това посещение в монастирите на Свети Серафим Саровски и Свети Августин, епископ Ипонски.

Ден шести, 14.11.2019
7:30 Божествена Литургия в храма на Свети апостол Андрей Първозвани, гр. Патра. Посещение на монастира на Света Богородица (ΜονήΟμπλού) от XI в. Посещение на гр. Навпакт и монастира Преображение Господне, където се намира Чудотворната Икона на Пресвета Богородица Навпактьотиса. Разходки. Посещение на ресторант с гръцка кухня.

Ден седми, 15.11.2019
Посещение на Тива и поклонение на Светите Мощи на Свети апостол и евангелист Лука и едноименния му храм. Посещение на древния монастир на Свети Мелетий от XI век. Заминаване за Атина и вечерта пристигане в Киив.

По информация на Доксология БГ Митрополитите Симеон и Александър от ПЦУ ще се срещнат с Атинския Архиепископ Йероним, с няколко Митрополити от Еладската Църква като ще си обменят подаръци и ще обсъдят сътрудничеството между техните епархии и съответните, които ще посетят. Една от основните теми ще бъде за обучението на украински студенти в гръцките Богословски факултети и Академии по специалностите богословие, византийска музика и иконография; както и докторантските програми по канонично право и богословие. Ще бъдат обсъдени възможностите за улесняване достъпа на милионите украински туристи и поклонници до туристическите и поклоннически обекти в Гърция, както и различни съвместни инициативи между епархиите.

Източник: CERKVARIUM

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal