Дрескод и норми на поведение за православните жени

Автор: Doxologia INFONEWS

За наша духовна радост една част от православните християнки в България и повечето в православная матушка Россия знаят как трябва да се обличат и как да се държат, спазвайки стриктно предписанията написани от презвитера Татьяна Бареева в книгата „Дресс-код и нормы поведения для православных женщин“, издание на Руската разузнавателна църковна служба (РРЦС) от 2009 г.

Публикуваме част от тях.

Облеклото на православните християнки

Православните християнки, а особено презвитерите и служителите в храма, е редно да се обличат винаги скромно! Трябва да правят всичко възможно така да скриват очертанията на тялото си, че да не съблазняват мъжете. Категорично не се допуска дълбоко деколте и големи разрези на поли – това би съблазнило мъжете и би ги довело до греховни помисли, а ако това се случи най-голяма отговорност ще носят жените-съблазнителки. Протойерей Вячеслав Баскаков съветва при известно провинение на такива да им бъде налагана епитимия от 100 поклона с бонбони лукчета под коленете, за да може болката да им припомня дълго време каква съблазън са всяли сред братята в Господа.

Християнката винаги преди да влезе в храма трябва да си слага забрадка! Това е задължително! Ако няма забрадка или я е забравила вкъщи то нека изповяда греха при следващата си изповед, а в случая, за да не се връща отново до вкъщи, нека си купи една по-голяма торба от някой хранителен магазин и да я постави върху главата си. Препоръчително е торбата да бъде плътна и черна, за да не си личат красивите ѝ коси и съблазняващия врат. След това нека най-смирено с наведена глава да влезе в храма. Според някои благочестиви свещеници, жена, която не е забрадена и така се моли, молитвата ѝ не може да бъде чута от Бога.

Препоръчително е християнките да обличат рокли в стил „Максимальная длина“. Московският православен магазин „Церковная мода“ предлага такива рокли. Собственичката на магазина сподели пред Doxologia INFONEWS една успокояваща информация: „Сред нашите клиентки има и много бременни и кърмещи жени, защото, благодарение на кройката си, много от нашите дрехи могат да се носят както по време на бременността, така и след това. Големият корем на жената няма да се вижда в храма, а така няма да се съблазняват и мъжете“.

Ако говорим за цветове, религиозното облекло и аксесоарите не е задължително да бъдат само в сиво и черно. Така например църковната традиция повелява облеклото и аксесоарите в храма да бъдат в подходящ цвят. На Великден – червени, за Петдесетница – зелени, за Богородичните празници – сини, по време на Великия пост – всичко трябва да ни е в черно, без помислите. В обикновените дни на православните християнки се препоръчва да носят бяло, което да показва тяхното истинско благочестие и душевна чистота.

Категорично се забранява на православните християнки да обуват чехли или сандали! Недопустимо е глезените им да се виждат. Нека обуват дълги чорапи като в Афганистан. При нарушение на това – 100 пръчки по глезена. Препоръчва се на жените да обуват туристически маратонки – с тях ще изглеждат по-скромно; плюс това маратонките ще ги улесняват в правенето на дълбоките поклони по време на богослужение в храма.

Категорично се забранява на православните християнки да си режат или поддържат ноктите. Дългите и груби нокти показват, че християнката се грижи повече за вътрешността си отколкото за външността. Дългите и груби нокти са особено нужни при отварянето на опаковките от различните подавки на Задушница. Освен това ноктите ще помагат при различните спорове и кавги между православните християнки – с тях ще могат да се драскат и щипят по-болезнено.

Категорично се забранява на православните християнки да бръснат своите интимни части. Бидейки обръснати те стават по-игриви и по-палави. А когато се пазят под плътната сянка на космената система те заспиват в дълбок сън. Космената система гарантира на жената едно целомъдрие и я защитава от страстни мъже.

Категорично се забранява на православните християнки да боядисват косите си. Боядисват косите си само развратниците в обществото, които нямат с какво друго да се похвалят (като например със знания), освен със своите боядисани в сатанинско червено коси.

Поведението на православните християнки

Православните християнки трябва да се държат сериозно и взискателно.

Категорично се забранява на православните християнки да се усмихват. Това е осъдително! Ако по невнимание и разсеяност се усмихнат, то нека внимават да не си покажат зъбите, тъй като това говори за обсебеност и готовност за… нехристиянски дела. Ако пък под влиянието на лукавия се случи да си покажат зъбите, протойерей Вячеслав Баскаков моментално ще долети със своя хеликоптер „Камов KА-50 (Чёрная акула)“ и ще им се яви, носейки пастирски съвет: „Мийте си по-рядко зъбите, за да не изглеждат чисти и бели. Когато са по-жълтеникави това би ви запазило от развратни ваши братя, които искат да ви оплетат в своите страстни греховни паяжини. В днешно време бесовете на блудството най-много бягат от мръсните зъби, така че вие използвайте слабите им места, за да ги плашите“.

Категорично се забранява на православните християнки в България да четат сайта Doxologia INFONEWS. Нам же известно, че членовете на този сайт са членове на Обединената велика масонска ложа на България и тайни агенти на Вселенския Патриарх; освен това имаме данни, че същите донасят на Генералната разузнавателна дирекция на Египет „Мухабарат“ за вътрешното състояние на Българската Православна Църква.

Единствено след специална духовна подготовка православните християнки ще имат възможност да видят единственото по рода си явление-откровение – при отварянето на този уебсайт, с големи червени букви браузърът изписва: „СПРИ!!! ИСКАШ ДА ПАДНЕШ В ЕДНА ОГРОМНА БЕЗДНА НА МОДЕРНИЗЪМ И ИКУМЕНИЗЪМ, НО АЗ СЪМ ПРАВОСЛАВЕН БРАУЗЪР И НЯМА ДА ДОПУСНА ДА ИЗПАДНЕШ В ТАКАЯ ДУХОВНАЯ БЕДА!“

Категорично се забранява на православните християнки и особено на презвитерите да имат приятели. Техните приятели са единствено съпрузите им, клисарките в храмовете, Бога, Пресвета Богородица и светците. Всяка връзка или приятелство, което не е съобразено с настоящото предписание, не е полезно за душата на християнката.

Категорично се забранява на православните християнки да прегръщат или целуват своите сестри в Господа. Това говори, че те имат неприлични желания, вкл. говори за наличие на хомосексуализъм в тях, за което – ако бъде доказано на предстоящия Национален тест за сексуална ориентация (НТСО) – епархийският съд предвижда 5-годишно изолиране в работнически лагер, където християнката с пост и много физически труд да изчисти душепогубителната хомосексуална ориентация от себе си, а след това чрез постиженията на руската медицина да изгради в себе си хетеросексуална ориентация. Българската медицина отрича да може да се изгражда каквато и да е сексуална ориентация по желание, но тя го прави, защото така и е внушавано през атеистичния социалистически режим само и само хората да не лекуват своите душевни заболявания и ако например са хомосексуални, те да останат такива. Нека обаче православните християнки да помнят, че с Божията помощ и със старание всичко е възможно.

По-нататък в своята книга презвитера Татьяна Береева дава една златна препоръка: Ако православните християнки желаят по-лесно да побеждават злите духове, нека ядат повече чесън. Миризмата на чесъна, особено лъхаща от благочестиви уста, изгражда около тях една защитна стена, която не може да премине ни лицемерен приятел, ни враг, ни зъл дух.

Най-накрая г-жа Береева завършва така: Скъпи сестри в Господа, ако съумеете да си наложите тези мои душеспасителни предписания като принципи в духовния живот, тогава няма да ви затрудни никое изпитание или изкушение, но напротив – с един замах на забрадката ще го отхвърлите от себе си. Спазвайте моите предписания, за да ви бъде по-леко.


Коментар на Бранко Севдалинов (завършил богословие в Говедарския университет по космонавтика и арабистика) пред българското радио „Църковен глас“: Тези предписания от книгата на презвитера Татьяна се отнасят само за руските и българо-руските християнки, тъй като в Русия и в някои малцинствени групи в България животът в Църквата не се води съгласно Учението на Православната Църква, а съгласно учението на московската постсъветска религиозна идеология. Дано Бог никога не допуска да се стига дотам, че в Русия един ден да бъде забранено на жените да влизат в храма, тъй като се следва образецът за жените, облеклото им и поведението им от уахабитския възглед в Саудитска Арабия. Разбира се руснаците могат да почерпят много добър опит в рамките на Руската Федерация от Република Чечения където е наложен шариатът. Всичко това, което се случва в Русия, можем да го гледаме само с мъка и съжаление, тъй като там са тръгнали по един пагубен път, който не е Пътят, Истината и Животът, а е онзи паралелния път на падналия ангел на светлината (Луцифер). Впрочем, хубаво пишат руснаците ама една дума не прочетохме за смирението, за покаянието, за любовта, за милосърдието. Стараем се да изглеждаме външно добре, но дано не се окаже, че отвътре сме гнили ябълки.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews